Strona 245 z 332 PierwszyPierwszy ... 145195235243244245246247255295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 441 do 2 450 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    ..bo D300 ma już chyba 51 pól.. Oj cienko konkurencja u Canona pod tym względem..:-)
    W 60D ma być okrojony z 1D - sie zobaczy... tylko wciąż jakby brak czego innego: ef-s 18-105 IS (800 LNIB!), ef-s 35/1.8 (LNIB!) w zasadzie jest "tylko" ef-s 17-55 IS. Z drugiej strony jest Sigma 30/1.4 i (niedługo) Tamron 60/2.0 macro - do kompletu brakuje tylko ef-s 18-200 IS. Te 3 szkła w połączeniu z 500D załatwiają 120% potrzeb amatorów i z 85% potrzeb entuzjastów fotografii (prosumer) i jedynym problemem jaki zostaje na głowie jest autofokus...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-04-2009 o 09:56
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oj, leci Nikon do przodu, leci. A Canon coraz bardziej z tyłu...

AF-em już przegonił Canona na wszystkich półkach, a teraz jeszcze odchylane LCD. To takie oczywiste, od kiedy w lustrzanki wsadzają LV, a do tej pory tylko Olympus (z Panasonic-iem) to wprowadził.
    Tak już to jest, że co Olek do lustrzanek wsadzi, inni po kilku latach kopiują. Czyszczenie matrycy, Live-View, ruchomy LCD... Ciekawe kiedy Nikon pokaże swoją pierwszą puszkę microAPS?
    Dobrze że ktoś wprowadza innowacje, bo na Canona liczyć nie można.

Pewnie i Canon da kiedyś ruchome LCD. Oczywiście na końcu, gdy już wszyscy inni będą to mieli. Ale pewnie wtedy inni będą mieli ekraniki OLED...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Coraz ciekawiej to wygląda. Ta puszka od D90 różni się głównie budową zewnętrzną. Ma być 75% ceny D90. Podejrzewam, że zdjęcia będą wychodziły identyczne. Odchylany wyświetlacz - bardzo przyjemny bajer - dla mnie mało użyteczny ale sprzeda się na pewno dobrze.
    Co do AF-a to ja bym był ostrożny z tymi hymnami. Przecież ilość to nie wszystko.
    Ciekawe czy poprawili coś te filmy, bo to co dali w D90 to się zasadniczo do niczego nie nadaje.
    Ot kolejna amtorska lustrzanka do zbijania kasy. Pytanie czy podoła konkurencji? W tym segmencie liczą się cyferki, a tutaj kiepsko.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-04-2009 o 11:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Podejrzewam, że zdjęcia będą wychodziły identyczne.
    http://www.dpreview.com/news/0904/09...000samples.asp

Ciekawe czy poprawili coś te filmy, bo to co dali w D90 to się zasadniczo do niczego nie nadaje.
    Ten sam sensor te same filmiki. Fajne filmiki = high speed cmos.

Fajnie to się zrobi jak Canon da szkło dla ludu: ef-s 35/2 - 800 pln. Wtedy 500D będzie błyszczeć.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

W tym segmencie liczą się bajery, a tutaj kiepsko.
    Widzisz Kolekcjoner.. Ty już jesteś przesiąknięty tymi ficzerami i przyjąłeś, że to wszystko, co kiedyś nazywało się "wodotryskami" teraz jest na porządku dziennym..

Masz tutaj LV, obracany ekran, wykrywanie twarzy, filmy, retusz na poziomie aparatu.. Nie ma tylko mojego ulubionego Creative auto.. Który aparat dał Ci więcej?:grin:

Dalej, idąc za optycznymi:

-tryb cichego wyzwalania migawki minimalizujący odgłosy poruszania lustrem

ciekaw jestem, na czym będzie to polegało.. skoro skończyły się pomysły producentom jak uszczelnić korpus aparatu, to teraz będa się prześcigać w innowacjach jak go najlepiej wyciszyć..:-)

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 14-04-2009 o 12:13
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Ogólnie bardzo fajny model "entry level"... ale tak mi przychodzi coś na myśl
    Nikon w D90 dał filmy... Canon w 5D II dał lepsze...
    Nikon dał w D5000 odchylany wyświetlacz i... czuję że Canon też da ale lepszy, odchylany, odłączany od puszki i z przesyłem bezprzewodowym obrazu... a co....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    skoro skończyły się pomysły producentom jak uszczelnić korpus aparatu, to teraz będa się prześcigać w innowacjach jak
    * jak najlepiej sfotografować zwierzaka - podobno jest tryb portret zwierzątka.

* chyba z forum nikona

I teraz poradźcie: dlaczego jak jestem z dzieckiem w zoo i próbuję zrobić fotkę tygrysowi (w trybie portret zwierzaka!!!) to wychodzą ostre kraty...
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

* chyba z forum nikona

I teraz poradźcie: dlaczego jak jestem z dzieckiem w zoo i próbuję zrobić fotkę tygrysowi (w trybie portret zwierzaka!!!) to wychodzą ostre kraty...
    producent krat nie przewidział*, będą w kolejnym aparacie razem z detekcją zamkniętych oczu

*lub jest lista compatibility animals

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    * jak najlepiej sfotografować zwierzaka - podobno jest tryb portret zwierzątka.
    O Fajnie.. Będzie można podejrzeć, kto na wycieczkach foci małpka Canona.. i bedzie wiadomo, kto kim jest, jak ktoś krzyknie na ulicy "Ty żmijo!"

No wiesz.. dla optymalizacji tej funkcji, powinni dodać detekcję sierści..
    I wtedy będzie: dlaczego jak jestem z dzieckiem w zoo i próbuję zrobić fotkę słoniowi (w trybie portret zwierzaka!!!) to wychodzi ostra jakaś baba z aparatem... niekoniecznie małpką..

Zresztą idę o zakład, że to tylo kwestia czasu, aż te wszystkie guzik warte detekcje dojdą do poziomu "doskonałego kadru" i "doskonałej kompozycji".
    Aparat będzie znał dane współrzęne, w których się znajduje, wybierze najciekawszy obiekt do fotografii (niekoniecznie będzie to Twoja córka/żona/pies), wgra się do softu algorytm o trójpodziale i innych takich i tylko będzie "sterował" [człowiekiem]; "w prawo", "góra", "zoom+", "zoom-", "shot!". I mamy przepis na "doskonałe zdjęcie"

Pewnie spece od Canona już dawno mają tą technologię w swoich labach, tylko się teraz śmieją z użerających się zawodowców z tych ich smiesznymi jedynkami..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna Awatar Plaut

Domyślnie

Swoją drogą - strasznie biednie musi być u Nikona z matrycami skoro jedną i tą samą wcisnęli do 3 modeli z 3 całkowicie innych półek cenowych...
    Nikonowe 12 Mpix w zupełności wystarczy a nawet to troche za dużo. Brakuje troche w D5000 jeszcze sRAW (sNEF jak to oni by to nazwali ).
    Widać że zaczyna się przyciąganie wojna na bajery typu obracany ekran, LV itp.
    400D + Sigma 17-70 + 1001 innych gratów
    Sa takie fotografie – te nikomu nie pokazane, te nigdy nie zrobione – tak bardzo twoje, a jednak dla swiata nie istniejace. najcenniejsze? M.Mrozek

Strona 245 z 332 PierwszyPierwszy ... 145195235243244245246247255295 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów