Ten totalny syf wypada niewiele gorzej od Waszej eLi, choć rzeczywiście - w winietowaniu nic jej nie dorówna.![]()
Ten totalny syf wypada niewiele gorzej od Waszej eLi, choć rzeczywiście - w winietowaniu nic jej nie dorówna.![]()
Ostatnio edytowane przez glenio ; 20-02-2009 o 12:44
przepraszam za niemerytoryczna odpowiedz, ale komentarz merytoryczny jest tu chyba zbedny...
porownales numerki na testach 35/2 z numerkami na 35/1.4? fajnie. to wez sobie teraz otworz pbase i poogladaj zdjecia z jednego i z drugiego.
jak skonczy dzialac ten srodek, ktoergo sie napaliles i nadal bedziesz utrzymywal, ze te szkla sie nie roznia, to pozostaje juz tylko rozmowa z jakims specjalista. od oczu, bo nie od optyki
zgoda. tylko ze sprowadzanie zagadnienia oceny obiektywow wylacznie
do porownania cech mierzalnych to jest uproszczenie. dobre dla onanistow
sprzetowych albo innych teoretykow, ktorzy sprzetu nie uzywaja w ogole,
lub go uzywaja tylko w celu egzaltacji pomiarami
prawde mowiac to nie wiem jakie sa pomiary 35/1.4, ale widzialem dostatecznie
duzo zdjec z tego szkla, zeby nie miec zadnych zludzen, ze pod wzgledem
koloru, plastyki i mozliwosci zdjeciowych to jest aboslutnie wypasiony kawal
optyki. zwlasza, ze mowimy o jasnej stalce, a to jest szklo, w ktorym nie chodzi
tylko o to jak ostre jest ostre, ale tez, a nawet glownie: jak nieostre jest nieostre. a bokeh 35/1.4 jest fantastyczny. po prostu. i dzieki temu to szklo jest warte kazdej zlotowki na nie wydanej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jasne a to "w winietowaniu nic jej nie dorówna. " to sie przypadkiem znalazlo i wcale nie jest trollowaniem...
mnie opinia kolegi dzika tu nie interesuje, choc sie z nia akurat nie zgadzam. ale postawiles znak rownosci miedzy dwoma szklami, ktore sa z zupelnie innej ligi, posilkujac sie tu kompletnie idiotyczna argumentacja.
a nadmiar emocji mi de facto nie grozi. jestem w pracy. nie lubie tylko trollowania i generowania klotni przez kompletnie idiotyczne i pozbawione podstaw tezy.
Tu zgoda. Osobiście uważam, że ów bokeh z 35/1.4 L jest o wiele, wiele lepszy niż z 85/1.2 L
Nic podobnego. Napisałem, że "wypada niewiele gorzej". To znaczy, że jednak gorzej. To nie jest znak równości.
Poza tym kolega dzik stwierdził, że przeczytał test i wysnuł powyższy wniosek. Podjąłem polemikę z tym właśnie podejściem, pokazując, że w testach nawet świetne szkło może wyglądać blado. Nie pasjonuje mnie oglądanie cropów na monitorze.Jak widzisz niewiele się tu różnimy, z tym, że ty reagujesz jak alergik. 8)
Komentarz dotyczący winietowania to też jedynie wyrażenie mojej opinii, chciałem pokazać, że optyka ma wiele rozmaitych cech, które jednym się mogą podobać, a innym nie. A że winietowanie jest duże, a mnie się to akurat nie podoba, to o tym napisałem.![]()
Ostatnio edytowane przez glenio ; 20-02-2009 o 14:50 Powód: dopisek
jak ktos nie widzi roznicy - to jego sprawa. widac niektorych logo producenta tak razi po oczach, ze slepna az.
wszedzie pelno ignorantow.
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka