Strona 22 z 332 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Napisałem chyba wyraźnie, że nie wierzę w to by jakość D300 mogła być taka jak z 5D? Po prostu sądzę, że nie będzie już aż takiej różnicy.
    OK, to co innego. zrozumialem, ze miedzy 5D a D2X nie bylo wielkiej roznicy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    PS. Ktos tesknil?
    ja tesknilem, Piotrus. a forum SUN to juz na pewno Kaleid Cie pewnie ucaluje jak sie ujawnisz
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-08-2007 o 11:55 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    OK, to co innego. zrozumialem, ze miedzy 5D a D2X
    ja tesknilem, Piotrus. a forum SUN to juz na pewno Kaleid Cie pewnie ucaluje jak sie ujawnisz
    Ostatnio razem z Kaleidem kupilismy sobie po zagarku Montana na allegro ... takim z melodyjkami jak 20 lat temu byly ja to nie wiem, ale wbrew pozorom my sie lubimy, nawet czasem na gg gadamy :P

Awatar BugsBunny
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    12 megapikseli w matrycy formatu DX to już lekkie mydełko, wystarczy popatrzeć na ostrość obrazków z D200.
    raczej właściwsze byłoby porównanie 5D z D2X, bo nowa matryca w D300 będzie jej bliższa i rozdzielczością, i obrazkiem niż D200, a prawdopodobnie mniej szumiąca
    jeżeli będzie różnica w obrazowaniu to raczej marginalna, a różnica w korpusach 5D/D300 czy nawet D200 to przepaść
    najprawdopodobniej więc ceny 5D spadną i/lub Canon zaprezentuje następcę, z czego tak czy siak należy się cieszyć

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    raczej właściwsze byłoby porównanie 5D z D2X, bo nowa matryca w D300 będzie jej bliższa i rozdzielczością, i obrazkiem niż D200, a prawdopodobnie mniej szumiąca
    jeżeli będzie różnica w obrazowaniu to raczej marginalna, a różnica w korpusach 5D/D300 czy nawet D200 to przepaść
    najprawdopodobniej więc ceny 5D spadną i/lub Canon zaprezentuje następcę, z czego tak czy siak należy się cieszyć
    Marginalna to ona nie będzie, W dużej matrycy kontrast jest większy, a GO nieco inne. Ale będzie do przeżycia.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ostatnio razem z Kaleidem kupilismy sobie po zagarku Montana na allegro ... takim z melodyjkami jak 20 lat temu byly ja to nie wiem, ale wbrew pozorom my sie lubimy, nawet czasem na gg gadamy :P
    chodzi o takie tandetne peweksowe g..o zawalone klawiszami "prawie jak w katalogu Otto z eReFeNu", za jakim w latach 80-tych wszystkim chlopakom puszczaly zwieracze w wieku komunijnym?
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    z czego tak czy siak należy się cieszyć
    Canon, Nikon dwa bratanki i do fotki i do szklanki... Cieszmy się i pijmy za zdrowie jednych i drugich, a przede wszystkim za grube portfele... Ogólnie będzie się działo dużo i w C i w N i może wyjdzie nam to na dobre...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chodzi o takie tandetne peweksowe g..o zawalone klawiszami "prawie jak w katalogu Otto z eReFeNu", za jakim w latach 80-tych wszystkim chlopakom puszczaly zwieracze w wieku komunijnym?
    o te i o zadne inne chyba po 15zl byly jest tylko maly problem - moj mi na lape nie wlazi

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Powiem tak: O K**WA
    Jaka KROWA?

Hehe, ten 40D to naprawde kotlet Nikon pokazal klase.

PUK PUK CANON! CZAS SIE OBUDZIC

P.S.
    Jak przeczytalem nowosci Nikona, to tez powiedzialem "O KROWA!"
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

o te i o zadne inne chyba po 15zl byly jest tylko maly problem - moj mi na lape nie wlazi
    a... ale to sie po tygodniu psulo i trzeba bylo uwazac, zeby nikt z "tych wiesniakow, ktorych nie stac" nie zauwazyl (bo oczywiscie dalej twardo nosilo sie zegarek widoczny na rece :-D ).

trzeba bylo z 5 takich kupic
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Powiem tak: O K**WA 9fps w FF, (prawdopodobnie) porownywalny AF w obydwu body
    A dwie K***y to nie łaska?

http://nikonimaging.com/global/news/2007/pdf/d300nr.pdf
    "
    AF fine adjustment possible
    Focal plane contrast [in Liveview (Tripod) mode]
    "
    Czy w nowym firmware do 40D Canon zechce to uwzględnić, bo chyba lepiej wziąć AF z kompaktów do trybu LiveView niż kłapać lustrem (a kłapanie zostawić, czemu nie)?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 22 z 332 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów