Wiesz może na potrzeby zupełnie amatorskie taka funkcjonalność wystarczy. Do żadnych innych zastosowań się to nie nadaje. Swoją drogą niektóre kompakty robią lepiej za kamerę.
Wiesz może na potrzeby zupełnie amatorskie taka funkcjonalność wystarczy. Do żadnych innych zastosowań się to nie nadaje. Swoją drogą niektóre kompakty robią lepiej za kamerę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
D90 może i ma matrycę z D300 ale z mojego D300 RAW zajmuje prawie 2x więcej miejsca na karcie niż z D90 mojej kobiety..przy tych samych ustawieniach bez odszumiania i innych głupot bitowo-profilowych.
D90 to najlepsza amatorska lustrzanka na rynku - nie da się zaprzeczyć, ale coś tam gubi po drodzę - choć nie widać różnic.
Witam,
Miałem okazję pobawić się przez 2 dni nowym D90 z obiektywem Nikkor
18-200, powiem tak - rewelacja !!!
ISO użytkowe nawet do 1200, szybki AF (mało się myli), szybkostrzelny (4,5
kl/s to naprawdę szybko).
Klawiszologia na tyle zrozumiała że po półgodzinie byłem w satnie zmieniać
większość parametrów (bez instrukcji).
Wyświetlacz rewelacyjny, na prawdę widać szczegóły. LiveView też w pożądku (troszke wolniejszy AF).
Tak czy owak polecam. Jak Canon nie wypuści czegoś równie dobrego po nowym roku to przechodzę do Nikona ;-)
Moja opinia może być małoobiektywna bo nie miałem okazji pobawić się czymś porównywalnym z Canona.
Pozdrawiam,
Maciej
..Aby mój talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty.
Made in Japan za parę papierów, kilka bajerów by zginać frajerów...
Canon EOS 60D + EF-S 18-135 IS
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zawsze mówię, że wyświetlacz jest do oglądania co najwyżej histogramu. Jak dla mnie mogłoby go w ogóle nie być. Oczywiście, że na taki jak w 50d patrzy się lepiej niż w 40d. I co z tego? Naprawdę niewiele więcej można się z tego dowiedzieć o zdjęciu.