"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Plotka głosi, że wpompowali $$$ by u/ratować RitzCamera a teraz Ritz wydał oświadczenie, że nie handluje Sigmiokami.
Ciekawe czy coraz biedniejsiamerykanie wybiorą inny sklep i tańszą Sigmę czy Nikkora od Ritz
![]()
the silence is deafening
Tom Hogan (znany w Nikonowym świecie) przewiduje na swojej stronie najbliższą przyszłość Nikona:
http://www.bythom.com/
i wspomina o nikonowym micro-APS:
"The APS Compact. The E-P1, GF1, G1, and GH1 have made a huge impact in Japan, and it's clear that all the other makers are looking at that success and planning their own entries in the mirror-less DSLR or APS compact realm. Heck, even Leica has announced one (the compact APS X1). Nikon had but fumbled a real opportunity here. As I once outlined, they could have stripped a D40x down into an E-P1 like camera pretty easily. Now if that's all they do, it won't be enough. We'll know soon enough. I expect Nikon's answer will show up at PMA 2010."
Czy są jakiekolwiek wieści o Canonowym micro-APS?
Jeśli Nikon ma rzeczywiście to już gotowe to możemy być pewni, że Canon/Sony również.
Nie wierzę, że przez analogię do serii Dxxx Nikona Canon będzie tu zwlekał - za bardzo ludzie (włączając w to mnie) są podjarani tymi gówniarzami i tu jest dużo $$$ do zgarnięcia.
Tak jak pisałem gdzie indziej:
- body o funkcjonalności GF-1 + LCD 3" VGA + stabilizacja albo w body albo w szkłach - $800
- equiv. 24/1.4-2.0 - $1000
- equiv. 50/1.2-1.8 - $800
- equiv. 90/2.0-2.8 - $1000
Mogą nie robić kitów czy "jasnych" zoomów f/2.8
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-09-2009 o 10:13
the silence is deafening
Ja podejrzewam że Ci wielcy mogą kombinować trochę inaczej. Mały korpus ze stałkami może być dla nich zbyt niszowy. Także kitów czy bardziej marketingowych ficzerów bym nie wykluczał.
Zresztą Sony już zapowiedziało że owszem myślą o tym ale w trochę inny sposób (cokolwiek to oznacza).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
http://www.photographybay.com/2009/0...3s-in-october/ - 14kl/s?! Szacuneczek, ale czy będzie cokolwiek widać w wizjerze?!
EOS - conditio sine Kwanon...
Kapitan Wagner
14 klatek na sekundę? Powariowali... Po co to komu??![]()
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8