Sklepy u Fryca donoszą o jednej z najbliższych nowości: AF-S 50mm f/1.4G - podobno E650.
Albo to jest cena za AF-S 50/1.2G N IF albo![]()
ale dwie podobne stalki w krotkim odstepie czasu? raczej malo mozliwe.
co do tej ceny to oczywiscie sobie zartowalem, ale to kwestia podejscia. jesli nie ma byc wersji 1.2 to Nikon moze sobie pozwolic na drogie, wybajerzone 1.4. ale jakby mialo wejsc 1.2 to lepsze byloby 1.4 dla mas, wiec i tansze
Hmmm D3 i D700 - jeszcze rok temu mission impossible, ale generalnie się zgadzam, że mogę nie ujrzeć f/1.2. Tym bardziej, że Yakim z FM donosił o nowym 85/2.0.
Poza tym to może być ten myk z ceną sugerowaną, nie mającą nic wspólnego z ceną w sklepie.
Jedno jest pewne ciemniejsze szkła mają usprawiedliwienie tylko wtedy kiedy będzie rzeźnia wide open i gładsze bokeh
Jeśli zrobią obiektyw tak dobry jak sigma 50/1,4 tylko że z dobrze działającym AF, to ze zbytem nie powinni mieć problemów![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-08-2008 o 01:00
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pewnie będzie lepszy, będzie miał 12mpx i ruchomy lcd, a i pewnie masę innych bajerów do których trochę utrudnią dostęp żeby ludzie mieli powody do kupna d300A jak zaszaleją i dadzą matrycę z a350 to pewnie tez grafis dorzucą 'C. Monet mode'
![]()
Ostatnio edytowane przez lempl ; 12-08-2008 o 13:30