Strona 18 z 332 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No i nadszedł długo oczekiwany dzień!
    Dzień końca dominacji Canona na rynku FF.
    I czym teraz cwaniacy z marketingu Canona odpowiecie na Nikona D3 ?!?
    Proponuję wyszperać z szafy tego 5D II,bo Nikon zbierze za Was kasę z tego segmentu.

Ja poczekam jeszcze trochę na następcę 5D,ale moja i nie tylko moja cierpliwość kończy się.Jak nic nie pojawi się w sensownym czasie to sprzedaję całą szklarnię i przenoszę się do Nikona.

Ps.Jak czytam posty na forum Nikona to współczuję chłopakom,że Canon wpędził ich w takie kompleksy.Przecież tam prawie nie rozmawia się nt. jakości obrazu z "lustra",a o tym,co Canon ma w swojej stajni.Teraz sytuacja pewnie się odwróci sądząc po największej liczbie odwiedzin na CB w dziale "sprzęt fotograficzny(inny)" .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to mniej wiecej odpowiadaloby roznicy 20D a D200.
    pytanie, czy roznica w matrycy bedzie taka jak w ww. przypadku. to mnie w tej chwili najbardziej interesuje. jesli Sony cos zrobilo z wyzszymi czulosciami to bedziemy piac z zachwytu nad D300. poki tego nie wiemy... poczekajmy
    Zgadza sie, poki co widzimy tylko specyfikacje D300... ktora wyglada swietnie.
    Nie wiem czy są juz w sieci sample....
    żółte FX + DX

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za fotografuj.pl przypuszczalne ceny
    d300 ok 1800 USD sprzedaż od listopada 2007
    d3 ok. 5000 USD sprzedaż od listopada 2007
    jakieś D + sporo zapału

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    No i nadszedł długo oczekiwany dzień!
    Dzień końca dominacji Canona na rynku FF.
    chciales powiedziec chyba "monopolu"? bo "dominacji" to jednak bardzo mocne slowo

Ps.Jak czytam posty na forum Nikona to współczuję chłopakom,że Canon wpędził ich w takie kompleksy.Przecież tam prawie nie rozmawia się nt. jakości obrazu z "lustra",a o tym,co Canon ma w swojej stajni.Teraz sytuacja pewnie się odwróci sądząc po największej liczbie odwiedzin na CB w dziale "sprzęt fotograficzny(inny)" .
    jakbym nie pamietal jak bylo z D2X a potem z D200 to pewnie bym sie z Toba zgodzil. a tak, to uwazam, ze mocno szafujesz slowami. fajnie ze jest ruch, i fajnie ze koledzy ze szklarnia Nikona maja wreszcia na co ciulac, zeby wpinac swoje szkielka. ale odtrabywanie triumfu czy jakiegos konca jednej firmy czy drugiej... daj Pan spokoj

wyglada na to, ze Canon dostal po du*. czy tak jest (caly czas czekam na te zdjecia) i jaka bedzie reakcja - przekonamy sie niedlugo. triumfu jedi nad sithami (czy odwrotnie) jeszcze bym sie tu nie doszukiwal
    www albo tez flickr

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zasasdniczo Nikon odp...lił Blitzkrieg, operację Pustynna Burza - szok i przerażenie - i posprzątał. "Czarno" widzę sytuację na zbliżającej się olimpiadzie.
    Mam tylko nadzieję, że czeka nas drugi etap inwazji, bo niestety, ale parę stałek by się przydało, a bardziej "cywilny" korpus FX też byłby zapewne w zaciszu atelier niezwykle miło widziany...

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Proponuję wyszperać z szafy tego 5D II,bo Nikon zbierze za Was kasę z tego segmentu.
    D3 i 5D to zupełnie różne segmenty...

Ja chciałbym mieć FF i nadal Nikon nic dla mnie nie ma, bo D3 to nie dla mnie, a Canon, kto wie... więc generalnie puszki Nikona fajne są, ale jak dla mnie ich jedyną zaletą jest to, że Canon będzie musiał ostro odpowiedzieć i jest szansa na spadek cen 5D i więcej featuresów w 5D MkII
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A zauważyliście ciekawą funkcję w D3,która pokazuje Ci czy trzymasz prosto aparat czy masz lekki przechył?To jest dopiero przydatne!
    PS.,,Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 68 (30 użytkownik i 38 gości)''
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja poczekam jeszcze trochę na następcę 5D,ale moja i nie tylko moja cierpliwość kończy się.Jak nic nie pojawi się w sensownym czasie to sprzedaję całą szklarnię i przenoszę się do Nikona.
    Hehe...Nieźle, a jak za rok Canon znów się wybije, to wyprzedasz całą szklarnię na "N" i do "C" przejdziesz. Ruch wahadłowy to dla obu firm wspaniała sprawa; przy takim tempie postępu nie należy się niezdrowo podniecać (no chyba jako fanatyk, żeby nabijać kasę raz tej, raz drugiej firmie)
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Ruch wahadłowy to dla obu firm wspaniała sprawa; przy takim tempie postępu nie należy się niezdrowo podniecać
    W sumie dlaczego? Zakładając, że (nareszcie) obie firmy mają równie dobrą szklarnię, to wystarczy... kupić pełny zestaw tu i tu, a body dokupywać w zależności od tego, co aktualnie przeważa

No i jeszcze nikt nie zadał podstawowego pytania: Co na to wszystko Ken?
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 23-08-2007 o 10:26

Dopiero zaczyna

Domyślnie

chciales powiedziec chyba "monopolu"? bo "dominacji" to jednak bardzo mocne slowo
    Jak zwał,tak zwał.Wiadomo o co chodzi i o to chodzi.
    Canonowski tron został zachwiany i to liczy się dla mnie,jako ich klienta!

...,ale odtrabywanie triumfu czy jakiegos konca jednej firmy czy drugiej... daj Pan spokoj
    Nie trabię żadnych fanfar,czy jakiegoś końca jednej firmy czy drugiej,ale nie ukrywam szczerego zadowolenia z zaistniałego faktu.Konkurecja jest jak najbardziej zdrowa dla rynku i jeszcze nikomu nie zaszkodziła,no chyba,że nieuczciwa konkurencja.

wyglada na to, ze Canon dostal po du*. czy tak jest (caly czas czekam na te zdjecia) i jaka bedzie reakcja - przekonamy sie niedlugo. triumfu jedi nad sithami (czy odwrotnie) jeszcze bym sie tu nie doszukiwal
    I jak najbardziej trafnie to ująłeś!
    Kontratak mile widziany.
    Z utęskieniem będę wypatrywał tej wojny!:grin:

Strona 18 z 332 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów