Strona 173 z 332 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

W wersji PL po "FX" powinien być dopisek (równie żółty i żarówiasty): KLATKA PEŁNA PIKSELI

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Co do przedniego kolka to juz zdazylem zapomniec jak bylo w D3, ale w D700 jest beznadziejnie .. moim zdaniem. Z reszta tak samo jest w D300 - przy duzych dloniach i dlugich palcach nie da sie pokrecic przednim pokretlem bez polamania palca w stawach
    Ekstremisci tu i tam. Czy to sie kiedys skonczy...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    W wersji PL po "FX" powinien być dopisek (równie żółty i żarówiasty): KLATKA PEŁNA PIKSELI
    Znaczy się bez bad i hot pikseli czy jak, bo zasadniczo każda klatka jest pełna pikseli...?
    Sam pomysł bardzo racjonalizatorski - taki pasek nie pozostawia wątpliwości, kto tu jest profesjonalistą...

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

ee tam

Kiedyś natrafiłem na wątek gdzie ktoś miał żal do canona o czerwony pasek w niższych modelach
    Pasek jest bardziej widoczny niż reszta to dobre miejsce na (twoją ) reklamę

Czacha
    Jak trochę pożytkujesz to podziel się wrażeniami

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Znaczy się bez bad i hot pikseli czy jak, bo zasadniczo każda klatka jest pełna pikseli...?
    nie, to nie tak...

"klatka pelna pikseli" to byl obrazliwy argument pod adresem 5D, ktore swego czasu bylo
    1. korpusem amatorskim (w porownaniu z D200, ktory byl pro - wiadomo!)
    2. byl pelna klatka dla "zajaranych", a DX to byl tak samo pelny format, tylko cyfrowy. i w ogole nikomu nie byla potrzebna pelna klatka, bo: winietuje, ma slaba rozdzielczosc, ma nieostre rogi, a na dodatek Canon ma * lensy szerokokatne
    3. na nic ludziom pelna klatka, ktora rozpada sie w rekach i cieknie jak sito (a wiec bierze w d* od wiadomo ktorego aparatu na literke N )
    4. "klatka pelna pikseli" miala wprawdzie szumy kilka dzialek nizsze niz "wiadomo ktory N", ale i tak byla do d*, bo: "na co komu tak wysokie ISO?" (cytat doslowny), a 10Mpix w APS dawalo lepsza ostrosc per-pixel przy niskich ISO

a ze "przypadkiem" czesc z tych argumentow jest kuriozalna i chor spod znaku zoltego sztandaru dzis spiewa zupelnie innym tonem... (a nie bede sobie zalowal: od okolo pol roku zdjecia robi sie tylko od ISO 3200 wzwyz, a Canon pod tym wzgledem "ssie". period!)

zeby nie byc dluznym "obozowi czerwonego byka" (ze uzyje terminu Iczka) to po stronie fanatykow czerwonych paskow jest rownie wiele idiotyzmow, a pod wzgledem sprzetowego onanizmu milosnicy inzynierskich aparatow nie maja sobie rownych ale juz sie nie bede rozpisywal
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-07-2008 o 11:38
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Dzieki Akustyk za podsumowanie Ja sam prawde mowiac tak w 100% nie pamietalem o co chodzilo (poza ideologią)... teraz juz wiem wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Dzieki Akustyk za podsumowanie Ja sam prawde mowiac tak w 100% nie pamietalem o co chodzilo (poza ideologią)... teraz juz wiem wszystko
    znaczy sie, po prostu probowales "wzniecic zamieszki" ?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    znaczy sie, po prostu probowales "wzniecic zamieszki" ?
    Pewnie już mu się nudzi w kraju, gdzie, według Orsona Wellesa: "... they had brotherly love and five hundred years of democracy and peace, and what did they produce? The cuckoo clock!"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

w nowym canonie bardzo przydalaby sie funkcja: możliwość kalibrowania body z obiektywami jaka otrzymalo body nikona, irytujace tej sytuacji jest to ze to canon ma z tym wiekszy problem
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Tak z grubsza i na szybko:

Zakładka Base Adjustments>Light&Color Adjustments

>Levels & Curves:
    punkt 1: in=4 out=8
    punkt 2: in=76 out=83
    punkt 3: in=163 out=163
    punkt 4: in=205 out=205

>LCH>Croma:
    In: 36° Out: 15

>Camera Adjustments>Picture Control:
    Standard
    Mimo, że generalnie kolory D3 podobają mi się (są inne i ja tak samo jak nie wymagam od psa by miałczał nie wymagam też by Nikon obrazował jak Canon) to z powodu sentymentu do efektów związku zakończonego rozwodem poproszę o podobny przepis dla LR'ma - no chyba że podawałeś go na FN gdzieś poza wątkiem który został zamkniety przed publikacją wyników. NX nie jest na moją logikę / zdrowie/ siły / czas
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Strona 173 z 332 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów