Strona 17 z 332 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mek Zobacz posta
    Pozyjemy, zobaczymy Po tym co dzis pokazal Nikon, ja moglbym rzec ze 40D to nawet niedogrzany kotlet Bo troszeczke D300 go przyćmił
    zgadza sie, tylko 40D nie kosztuje $2K. na tej samej zasadzie1Ds przycmiewa D3. i czy cos tego faktu madrego wynika? obawiam sie, ze nie.

trzeba oddac cesarzowi co cesarskie i powiedziec wprost, ze Nikon wypuscil dwie fajne puchy. ktore na pewno znajda wielu nabywcow i odbija sie szeroka fala na reszcie rynku. i to jest bardzo pozytywne zjawisko.

ale koncowa ocene D300/D3 i entuzjazm pod tym adresem rezerwuje sobie do momentu obejrzenia realnych zdjec z tego sprzetu. ostatnia historia Sony pod tym wzgledem nie napawa mnie nadmiernym optymizmem. juz byl taki D200, ktory mial skopac d... Canonowi, byl D2X, byl Pentax K10D... i konczylo sie na mocnym klapaniu dziobem. oby tym razem bylo inaczej.

z tym ze prosze nie traktowac tego powyzej jako "wywazonej" opinii. wstalem dzisiaj niewyspany i lewa noga i szukam wad. pewnie jutro bede gadal inaczej tylko sobie pozwole na taka krople goryczy, dla zrownowazenia poteznego hurra-optymizmu. nie mam zamiaru i nie probuje zachowac pelnej obiektywnosci
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

W opisie na fotopolis widzę doskonałe rozwiązanie dla Kubaman-a Coś ostatnio pisał o siedzeniu w zamaskowanym namiocie w wygiętej pozycji i polowaniu na okazy...
    Za fotopolis:
    "W połączeniu z transmiterem WT-4 umożliwia wygodne fotografowanie bez konieczności stosowania kabli - wystarczy ustawić aparat na statywie i na ekranie komputera obserwować to, co "widzi" D300, aby w odpowiednim momencie wyzwolić migawkę. Oczywiście WT-4 pozwala też na zdalne przeglądanie zdjęć w aparacie (a w zasadzie aż do pięciu D300 wyposażonych w to akcesorium naraz) i pobieranie plików w trakcie pracy (np. przez fotoedytora)"
    Czyli rozwijamy sprzęt, celujemy w gniazdo, 20m dalej przygotowujemy cieplutki namiocik i z laptopem na kolanach i gorącą kawą w ręku czekamy na okazje Brzmi nieźle, jak się sprawdzi to już czas pokaże...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Powiem tak: O K**WA 9fps w FF, (prawdopodobnie) porownywalny AF w obydwu body, D3 w cenie tego samego rzędu co 1Dmk3, grip do D300 chyba najlepszy wizualnie jaki w ogóle widziałem (mój ideał to taki, który "zlewa" się z body w jedno) do tego dający 9fps w puszce prosumer , samo D300 nie ustepujące wiele Markowi3, 14bit, liveview, ISO , wszystkie te zabawki wireless w szczególności zintegrowanie tego w ładną całość, długie tele nareszcie na poziomie Canona...

Jeśli to wszystko w "realu" wygląda tak dobrze jak na papierze... to Canon dostał w d*** do tego niewiele może zrobić, bo już się wypstrykał z nowości (?). I nawet naśmiewanie się z tego, co do niedawna dla Nikoniarzy było "niestotne i mi akurat niepotrzebne" a teraz na 100% stanie się "absolutnie niezbędne" tego nie zmieni ;-)

Jest dobrze :-D I będzie lepiej :-D bo ta zniewaga krwi wymaga ;-)

Hmm... może zamiast 500IS i drugiego Marka lepiej/taniej byłoby D300 i nową żółtą 500tkę?...
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 23-08-2007 o 09:43

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z tym ze prosze nie traktowac tego powyzej jako "wywazonej" opinii. wstalem dzisiaj niewyspany i lewa noga i szukam wad. pewnie jutro bede gadal inaczej tylko sobie pozwole na taka krople goryczy, dla zrownowazenia poteznego hurra-optymizmu. nie mam zamiaru i nie probuje zachowac pelnej obiektywnosci
    I ja sie z Toba zgodze, choc nie wiem jaka noga stawalem, ale faktem jest, ze trzeba poczekac na to co ten sprzet zaprezentuje, bo to narazie tylko na papierze ladnie wyglada

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zgadza sie, tylko 40D nie kosztuje $2K.
    Bedzie kosztował 1300E, tak? D300 - 1699E... no niby wiecej, ale czy az tak duzo ? No i trzeba pamietac, ze to ceny na starcie... płacimy za nowości.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Powiem tak: O K**WA 9fps w FF, (prawdopodobnie) porownywalny AF w obydwu body, D3 w cenie tego samego rzędu co 1Dmk3, grip do D300 chyba najlepszy wizualnie jaki w ogóle widziałem (mój ideał to taki, który "zlewa" się z body w jedno) do tego dający 9fps w puszce prosumer , samo D300 nie ustepujące wiele Markowi3, 14bit, liveview, ISO , wszystkie te zabawki wireless w szczególności zintegrowanie tego w ładną całość, długie tele nareszcie na poziomie Canona...

Jeśli to wszystko w "realu" wygląda tak dobrze jak na papierze... to Canon dostał w d*** do tego niewiele może zrobić, bo już się wypstrykał z nowości (?). I nawet naśmiewanie się z tego, co do niedawna dla Nikoniarzy było "niestotne i mi akurat niepotrzebne" a teraz na 100% stanie się "absolutnie niezbędne" tego nie zmieni ;-)

Hmm... może zamiast 500IS i drugiego Marka lepiej/taniej byłoby D300 i nową żółtą 500tkę?...
    bana mu?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta

Nareszcie ktoś przejrzał na oczy!!!
    Ja tez się cieszę bo rzeczywiście zdrowa konkurencja to dla uzytkowników wszystko co najlepsze...i ciesze sie też z innego powodu...że nie mam jeszce rozbudoiwanego systemu... :> a powoli zaczynam stawać finansowo na nogi...wię kto wie :P
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Bedzie kosztował 1300E, tak? D300 - 1699E... no niby wiecej, ale czy az tak duzo ? No i trzeba pamietac, ze to ceny na starcie... płacimy za nowości.
    Niby mała różnica ale jak weźmiesz już nowe 24-70 Nikona i porównasz do Canona to już ten drugi jest tańszy o ok. 400E (porównując do starego lensa Nikona a nowy tańszy nie będzie)... I tu jest pies pogrzebany...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

to mniej wiecej odpowiadaloby roznicy 20D a D200.
    pytanie, czy roznica w matrycy bedzie taka jak w ww. przypadku. to mnie w tej chwili najbardziej interesuje. jesli Sony cos zrobilo z wyzszymi czulosciami to bedziemy piac z zachwytu nad D300. poki tego nie wiemy... poczekajmy
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Niby mała różnica ale jak weźmiesz już nowe 24-70 Nikona i porównasz do Canona to już ten drugi jest tańszy o ok. 400E (porównując do starego lensa Nikona a nowy tańszy nie będzie)... I tu jest pies pogrzebany...
    Spoko, mowa poki co o korpusach Jesli chodzi o szklarnie to u Nikona tez bym znalazl pewnie szkła, ktorych prozno szukac w Canonie w podobnej cenie (szczegolnie jesli chodzi o szkła amatorskie)

Jedno jest pewne, premiery u C i N, mysle ze wyjda nam - klientom, tylko na dobre
    żółte FX + DX

Strona 17 z 332 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów