Strona 147 z 332 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli nowa piątka wyjdzie w podobnej cenie, to stanieje i to pewnie szybciej niż można by przypuszczać

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak widać nikon nie przejmuje się konkurencją canona tylko sam sobie robi międzypółkową konkurencję. 5D jest taniutki i czy ma to jakikolwiek wpływ na ceny lub dostępność taniej puszki FF w Nikonie :>
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (...) 5D jest taniutki i czy ma to jakikolwiek wpływ na ceny lub dostepność taniej puszki FF w Nikonie :>
    Pozostaje jeszcze kwestia kosztów produkcji np. matryc. Pytanie czy te matryce FX mogą klepać tak tanio jak Canon swoje do 5-tki?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cena u nas ma oscylować w okolicach 9-10 kzł.
    Full-frame dla ludu!

Uzależniony

Domyślnie

Na razie maja jedną puszkę FF i tłum chętnych na długo wyczekiwaną klatkę pełną pikseli. Amator d3 raczej nie kupi, d700 już szybciej, a kiedy rynek tych którzy_koniecznie_muszą_mieć_FF trochę się nasyci ceny zaczną spadać i pewnie 5d, 5dmk2, 3d czy 7d czy co tam w końcu będzie się do tego mocno przyczyni. Kto by uwierzył rok temu, że nowy 40d będzie można dostać za nieco ponad 2500zl? Ja na pewno nie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A odkurzacz? Czy będzie odkurzacz?
    Pozostaje jeszcze kwestia kosztów produkcji np. matryc. Pytanie czy te matryce FX mogą klepać tak tanio jak Canon swoje do 5-tki?
    Ktoś już kiedyś zasadnie tłumaczył, że FF/FX to nie tylko droga matryca, ale również (porównywalnie) drogi filtr AA.

A odkurzacz właśnie filtru AA jako przeciwpyłkowego używa...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    (....) Kto by uwierzył rok temu, że nowy 40d będzie można dostać za nieco ponad 2500zl? Ja na pewno nie
    Ja też nie .

Teraz pojawiły się nowe "rumory", że ma być nowe 70-200 i nowe 28-70. To pierwsze by miało sens - o ile mowa oczywiście o wesji bez IS-a (tej chyba nic nie brakuje ). Wiem że nikonowcy czekają na nowe wcielenie 80-200 z "normalnym" AF-em. Co do drugiego szkła to jakoś średnio widzę jego sens - chyba, że będzie to po prostu tania alternatywa dla 24-70. Taki kit .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

...
    Wiem że nikonowcy czekają na nowe wcielenie 80-200 z "normalnym" AF-em...
    Możesz rozwinąć, bo jakoś nie łapię o jakie nowe wcielenie i którego Nikkora 80-200 chodzi?

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    no chyba jak najbardziej. Efekty z D3 są dobrze znane, a to ta sama matryca z nieco obciętym softem sądząc po przeciekach.
    ...
    D3x to będzie niższa czułość i sporo więcej pixeli, więc odniesienie do D3 raczej nie bardzo...:wink:

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Vadim ; 28-06-2008 o 08:19 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    D3x to będzie niższa czułość i sporo więcej pixeli, więc odniesienie do D3 raczej nie bardzo...:wink:
    ale tu było pisane o d700 a nie o d3x także ta paralela do d3x to raczej nie bardzo ... :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    proponuję czytać uważnie i starać się zrozumieć. Mówimy tu od dłuższego czasu o D700 i o tym właśnie aparacie się wypowiadałem w cytowanym kawałku. Podobnie jak moi rozmówcy których z kolei ja cytowałem.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 147 z 332 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów