Strona 135 z 332 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 341 do 1 350 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Dopiero zaczyna Awatar Fatman73

Domyślnie

tak, wojenki podjazdowe są super

nie wiem -może z moim 5D było coś nie tak -ale na iso 3200 (4000) otrzymywałem coś takiego (wywoływane z delikatnym odszumianiem w Silkypix o ile pamiętam):

http://212.51.209.43/~fatman/5D/high-iso/3200.jpg

no i cholera na ciemnych powierzchniach banding wyłaził (to samo ma moich 2 kumpli z 5D)

http://212.51.209.43/~fatman/D3/iso4000/ -właśnie robie UL 2 nowych fotek dla onanistów (ja w tym nic złego nie widzę ) -jedna jao ciekawostka, w bardzo dobrym świetle (no nie wiem -sport i zamrozenie ruchu ? )

pozdrawiam

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman73 Zobacz posta
    tak, wojenki podjazdowe są super

nie wiem -może z moim 5D było coś nie tak -ale na iso 3200 (4000) otrzymywałem coś takiego (wywoływane z delikatnym odszumianiem w Silkypix o ile pamiętam):

http://212.51.209.43/~fatman/5D/high-iso/3200.jpg

no i cholera na ciemnych powierzchniach banding wyłaził (to samo ma moich 2 kumpli z 5D)
    Twoje zdjęcie z 5D na ISO4000 po odszumieniu wygląda tak
    jakbym miał RAWa to efekt byłby dużo lepszy ale i tak banding jest dosyć spory, u mnie pojawia się dopiero przy ISO 10 000, pewnie to coś jednak z twoim 5D było nie tak.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 11-03-2008 o 00:20

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    MMM! Zlitujże się! Zęby bolą, jak się na te zdjęcia patrzy
    Możesz nimi, niechcący, wzbudzić podświadomą niechęć do piątek!
    No jakoś mnie się to też dobrze nie kojarzy szczególnie, że dziś miałem tę wątpliwą przyjemność ... brrr.

Cytat Zamieszczone przez boolek Zobacz posta
    http://www.nikon.pl/product/pl_PL/pr.../overview.html
    Animacja poklatkowa pozwala tworzyć animowane filmy na podstawie serii kolejnych zdjęć. Wystarczy wybrać pierwszą i ostatnią klatkę sekwencji i zapisać całość jako krótki film, który można odtworzyć na ekranie LCD aparatu lub na komputerze (format AVI).
    (...)
    Kto by się tym przejmował .

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    (....) a dzieciarnia non stop właziła i pstrykała, a ochrona nie wypełniała zadań, które im powierzono ot i tyle...)
    (.....)
    Tu cały problem. Zawalił organizator, a to że ludzie mają ochotę komuś wyklepać miseczkę to się nie dziwię zupełnie.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    jakbym miał RAWa to efekt byłby dużo lepszy ale i tak banding jest dosyć spory, u mnie pojawia się dopiero przy ISO 10 000, pewnie to coś jednak z twoim 5D było nie tak.
    Czyli z tego by wynikało, że w przypadku body też trzeba testować egzemplarz jak obiektywy . Albo - aż się boję powiedzieć - Canon coś po cichu namieszał i w nowszych egzemplarzach coś poprawili 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-03-2008 o 02:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez boolek Zobacz posta
    http://www.nikon.pl/product/pl_PL/pr.../overview.html

Animacja poklatkowa pozwala tworzyć animowane filmy na podstawie serii kolejnych zdjęć. Wystarczy wybrać pierwszą i ostatnią klatkę sekwencji i zapisać całość jako krótki film, który można odtworzyć na ekranie LCD aparatu lub na komputerze (format AVI).
    Kto by się tym przejmował .
    Ślubni?
    No i do zabawy w fotografowanie "jak rośnie fasolka w doniczce" idealne!

Czyli z tego by wynikało, że w przypadku body też trzeba testować egzemplarz jak obiektywy . Albo - aż się boję powiedzieć - Canon coś po cichu namieszał i w nowszych egzemplarzach coś poprawili 8).
    MMM wspominał, że ma w swoim jakiś nowy FW...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dobra robota. teraz można szukać w d3 na iso3200 takiej ostrości, detalu ;-) jak sie okazuję żaden problem z usunieciem mocnego ziarna softem i stylizację ala d3 ;-)

niemniej - chciałbym żeby taki ninja był wbudowany w moja piatkę

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dobra robota. teraz można szukać w d3 na iso3200 takiej ostrości, detalu ;-) jak sie okazuję żaden problem z usunieciem mocnego ziarna softem i stylizację ala d3 ;-)
    Tu nie ma żadnej stylizacji :-). Wrzuciłem foto do NeatImage i zapuściłem zrobiony wcześniej profil dla ISO3200 w 5D na całości.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na dpreview pojawił się test 300-tki:
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond300/
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na dpreview pojawił się test 300-tki:
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond300/
    Niesamowity aparat, działa wbrew prawom fizyki, szumy na ISO800 są niższe niż na ISO400

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Niesamowity aparat, działa wbrew prawom fizyki, szumy na ISO800 są niższe niż na ISO400

Kwestia soft'u ?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    Kwestia soft'u ?
    pewnie "dusza"

Strona 135 z 332 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów