Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: wiecej niż DDP

Miasto
    k/o Warszawy i inne okolice

Domyślnie wiecej niż DDP

Witam,
    Proszę o radę. Robię zdjęcia w formacie RAW i conwertuje w DDP który otrzymałem wraz z zakupieniem 30D. Chciałbym kupić program który by oferował więcej w uleprzeniu zdjęcia niż DDP. CS3 jest docelowy ale dość drogi. Myslałem o Lightrroomie jest o połowe tańszy. Fotografie traktuje jako hobby.Przejrzałem forum dość uważnie - jaka jest róznica (cena -to wiem) pomiedzy CS3 a Lightroonem? A może coś innego? Dzięki za wszelkie podpowiedzi i rady.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doman Zobacz posta
    Robię zdjęcia w formacie RAW i conwertuje w DDP który otrzymałem wraz z zakupieniem 30D. Chciałbym kupić program który by oferował więcej w uleprzeniu zdjęcia niż DDP.
    Żeby ktoś Ci podpowiedział konkretny program, to podaj przede wszystkim czego Ci brakuje w DPP oraz ewentualnie co Ci w nim nie odpowiada?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Proponuje pobrać trialową wersję CP1 z http://www.phaseone.com/
    i trochę pobawić się, sporo osób używa tego programu wersji pro lub okrojonej LE.
    Myślę, że najlepiej sprawdzić parę konwerterów, a później podjąć decyzję, który jest dla Ciebie najbardziej optymalny.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Żeby ktoś Ci podpowiedział konkretny program, to podaj przede wszystkim czego Ci brakuje w DPP oraz ewentualnie co Ci w nim nie odpowiada?
    Interesują mnie np. panoramy. W CS3 podobno ta funkcja jest i dobrze pracuje. Jest wiele czynników np. wszystko robić już w jednym programie???

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Interesują mnie np. panoramy. W CS3 podobno ta funkcja jest i dobrze pracuje.
    OK, ale tworzenie panoram nie należy do zadań RAW conwertera, więc dlaczego oczekujesz tego od DPP?
    W DPP wywołaj (skonwertuj) RAW do JPG, a potem już hulaj dusza w innych programach graficznych począwszy od najprostszych, a na CS3 skończywszy.

Jest wiele czynników np. wszystko robić już w jednym programie???
    Może ja byc coś nie ten teges, ale ja nie rozumieć te zdanie.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Chciałbym kupić program który by oferował więcej w uleprzeniu zdjęcia niż DDP.
    DPP, który z resztą wcale nie jest taki zły.
    Interesują mnie np. panoramy.
    No to na "fabrycznym" CD masz również program do tworzenia panoram (Canon PhotoStitch).

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    OK, ale tworzenie panoram nie należy do zadań RAW conwertera, więc dlaczego oczekujesz tego od DPP?
    W DPP wywołaj (skonwertuj) RAW do JPG, a potem już hulaj dusza w innych programach graficznych począwszy od najprostszych, a na CS3 skończywszy.

Może ja byc coś nie ten teges, ale ja nie rozumieć te zdanie.
    Tak właśnie rozumiem jak napisałeś w pierwszej części. Wywoływanie /konwertowanie w jednym, przeglądanie/sortowanie w drugim, obróbka/odszumianie w nastepnym. Może ja nie ten teges, ale ja to tak to rozumiem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .

No to na "fabrycznym" CD masz również program do tworzenia panoram (Canon PhotoStitch).

M@riusz[/QUOTE]
    Dzięki, tego nie wiedziałem.
    Ostatnio edytowane przez doman ; 09-08-2007 o 19:06 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów