-
A widzisz tu jakieś szczególnie drastyczne uchybienia, czy to wizualne, czy techniczne? Zależy mi na opinii innych, bo chcę się uczyć i robić zdjęcia, które nie tylko mi będą się podobały.
-
-
[jarod20] Coś dziwnego...
Napotkaliście kiedyś na swojej drodze coś niezwykłego, niespotykanego, co najmniej dziwnego… Ja znalazłem coś takiego:
Macie w swoich kolekcjach zdjęcia podobnych, lub zupełnie innych dziwolągów ?
-
Pełne uzależnienie
-
To jest kokon po ważce. Ważka jest pasożytem i rozwija się w takiej skorupie/kokonie, nie wiem jak to nazwać. Ważka poluje na małe owady, a nawet ryby w wodzie, wysysając je przez ten ryjek/tutkę z przodu. Jak ważka jest już dorosła, to wyłazi z tego kokonu przez „plecy”, zaś sam kokon zostaje przyczepiony do takich liści jak na zdjęciu. Można to spotkać nad jeziorami i stawami, wszędzie tam gdzie żyją takie owady. Mówcie co chcecie, ale natura naprawdę potrafi zaskakiwać…
-
Uzależniony
1. Ważka nie jest pasożytem, tylko drapieżnikiem.
2. To nie kokon, tylko zwykła wylinka - owady rosną, pancerze nie. No więc muszą je zrzucać od czasu do czasu.
3. Temat zdjęcia niecodzienny, aczkolwiek wykonanie do mnie nie przemawia. Raczej jako dokumentacja fajnego zjawiska niż zdjęcie.
4. Poprzednie:
- Kwiaty. Brak motywu przewodniego, chaos w kadrze. Jakoś tak przypadkowo to wygląda.
- Kot - po prostu nieciekawy. Chyba że ekspert ds kotów będzie miał inne zdanie 
- Grajek (?) - jakieś bezbarwne, i to nie z powodu sepii.
- Lew - szerzej, tu światła i cienie wyglądają ciekawie.
-
Dzięki za sprostowanie informacji o ważce i opinie o zdjęciach. Muszę się jeszcze wiele nauczyć
Uprawnienia umieszczania postów