Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Sigma 100-300 F4

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Ze względu na to, że zamierzam niedługo kupić ten obiektyw postanowiłem odświerzyć nieco temat. Pytania mam odnośnie BF FF czy prawdą jest co wyczytałem na optycznych odnośnie powagi tego problemu? Być może nowsze serie są pozbawione owej przypadłości. Obecnie rozważam również zakup Canona 300 f4 IS, dlatego drugie pytanie o monopod. Nigdy monopodu nie używałem czy będzie on w stanie robić za stabilizator z tą sigmą?
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaspeed Zobacz posta
    dlatego drugie pytanie o monopod. Nigdy monopodu nie używałem czy będzie on w stanie robić za stabilizator z tą sigmą?
    Raczej tak, ale to zależy od czasu. Sam na razie używam Sigmę 70-300 ale bez monopoda przy 300 mm ciężko zrobić nieporuszone zdjęcia. Na prawdę cieszę się że kupiłem monopod. Z tym że nie schodzę poniżej 1/125.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pamiętaj o tym, że mając monopod nie boli Ciebie ręka od fotografowania. No i trzymasz prosto kadr (długo mozęsz trzymać prosto). Nie mówie tutaj o stabilizacji przy fotografowaniu, tylko przy kadrowaniu

W przypadku stabilizacji te dwie rzeczy nie mają miejsca.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów