Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: [hack 300d]UNDUTCHABLES 0.2.3 - NARESZCIE !!!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Aparat steruje, ale zwiększa siłę lub zmniejsza o ileśtam. Na 0 nie ma korekty, czyli błyska normalnie. Jest to ustawienie domyślne.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b'Art
    Tak, ja tez czekam na 2 ga lamelę, nie wiem czy sie doczekam 350 już dawno na rynku, pewnie o 300D będą zapominać ...
    Tak się zastanawiam, czy nie dałoby się powołać jakieś społecznej inicjatywy, żeby dokończyć to hackowanie Trabanta. Mam na myśli dokończenie Servo AF, wprowadzenie na drugi poziomy kursor wyboru pomiaru światła C/w, Quasi-Spot, Evaluativ (tak jak w 350D) oraz odblokowanie pozostałych CF (moze oprócz tych dotyczących trzeciego spod kciuka przycisku Register AF point z 10D, bo guzika w Trabancie nie dorobimy przecież :-))
    Za takie działające i sprawdzone oprogramowanie byłbym skłonny zapłacić kwotę na poziomie 10 EUR/USD i myślę, że większość posiadaczy 300D również przełknęłaby taką kwotę. Dla jakiegoś zdolnego "Wasii" mogłaby to być szansza na całkiem spory zarobek.
    Z tego co widać choćby na tym forum, jest nas posiadaczy 300D sporo. Jakby jeszcze ktoś dobrze władający angielskim zebrał zainteresowanych z dpreview, fremiranda itp. to mogłaby być naprawdę duza grupa zainteresowanych.
    Co o tym myślicie? Czy ktoś ma jakąś koncepcje jak to przeprowadzić? Ja bym się chętnie aktywnie włączył w taką inicjatywę. A moze gdzieś juz coś takiego istnieje, jakieś zbieranie zainteresowanych?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

BaGRoS
    Guest

Lightbulb

Cytat Zamieszczone przez tingler
    Myślę że najważniejszą zmianą są odblokowane funkcje takie jak WB, RAW, ISO, w programach tematycznych. Może żeczywiście AI Servo jeszcze nie do końca zrobione, ale kolejny krok do pszodu. Czekamy na kolejną wersję.
    WB - umiem
    RAW - umiem
    ISO - nie umiem
    Napisz JAK ustawić??

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

myśle że można odblokować teoretycznie tylko do poziomu funkcji 10D
    bo 350 to już digic II...

mnie najbardziej zależy na 2 kurtynie....
    Ai serwo mniej ja tylko manualny Carl Zeiss...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    myśle że można odblokować teoretycznie tylko do poziomu funkcji 10D bo 350 to już digic II...
    A czy ja mówię, żeby wchodzić w kompetencje Digica Drugiego? :-) przecież nie chcę przyśpieszać Trabanta, czy zwiększać mu bufora itp.
    Porównałem tylko sposób sterowania do 350D. Skoro dało się w Trabancie wprowadzić sterowanie AF na strzałkę "w prawo", to jestem przekonany, ze wybór metody pomiaru światła dałoby się wprowadzić na kursor "w lewo", bo przecież aparat wszystkimi trzema metodami pomiaru dysponuje, tylko nie da się ich swobodnie wybierać.
    Do tego skończyć servo i odblokować nie działające na razie, a co sensowniejsze CF (IMHO CF 04, 05, 15) i byłaby maszynka jak się patrzy :-)
    Powyzsze w zadnym wypadku nie wykracza ponad poziom 10D, a jestem rownież przekonany, że każdy świadomy użytkownik Trabanta dałby za coś takiego wymienioną przeze mnie kwotę 10EUR/USD
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

a moze wasia by w końcu odblokował w 350 możliwoć ustawienia własnej wielkości jpga dołaczanego do RAW-a ? bo tego mio zdecydowanie najbardziej brakuje w 350 -ce

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

Ja uwazazm ze jezeli by to organizować to zeby pobrać taki plik trzeba by było wysłać NP: SMS`a co wy na to ????
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chyba bylo by ciezko brac za to kase bo hack to nielegalne oprogramowanie, canon nie udostepnil zrodel do modyfikacji.

bakerp
    Guest

Domyślnie

Witam szanownych

Nie mowcie,ze nie czytalem, nie kierujcie na google i na posty na niniejszym forum - czytałem i to sporo. Mam jednak cały czas dylemat co lepiej wybrac dla 300d jesli chodzi o ulepszony soft. Czy WasiaWare, czy spolszczone WasiaWare (tego w najnowszej wersji nie mam skąd pobrać) czy UnDutchables 0.2.3.

Moze ktos by sie pokusił na zebranie w jednym miejscu wszystkich cech i porownanie tych wersji.

Pozdrawiam
    Piotr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Post nr 6
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów