Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: [hack 300d]UNDUTCHABLES 0.2.3 - NARESZCIE !!!

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja mam UnDutchables 0.2.3 i jestem zadowolony...

BaGRoS
    Guest

Domyślnie

Brakuej ISO na auto :P

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Tak się zastanawiam...
    Co o tym myślicie? Czy ktoś ma jakąś koncepcje jak to przeprowadzić? Ja bym się chętnie aktywnie włączył w taką inicjatywę. A moze gdzieś juz coś takiego istnieje, jakieś zbieranie zainteresowanych?
    No jasne, inicjatywa prawa! 2 lamelę rozwiazuje o ile dobrze pamietam 580 tka? Czyli wystarczy uruchomic funkcje z lampy. Nie wiem czy da sie kogoś namówic na zmiany w programie, nawet nie iem w czym on jest pisany, poza tym pewnie dużo dłubania. Ale w razie W jestem za!

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez bakerp

Witam szanownych

[...] Mam jednak cały czas dylemat co lepiej wybrac dla 300d jesli chodzi o ulepszony soft. Czy WasiaWare, czy spolszczone WasiaWare (tego w najnowszej wersji nie mam skąd pobrać) czy UnDutchables 0.2.3.

[...]

Moze ktos by sie pokusił na zebranie w jednym miejscu wszystkich cech i porownanie tych wersji.

Pozdrawiam
    Piotr

Znalazlem tutaj
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=14738570

Cos takiego;

========================================
    After having used some of them for about a year, here's my conclusion:

It's fun to have access to some extra features, but they can seriously screw up your camera at any moment.

I installed mine for FEC (had no 580EX back then), and for 2nd curtain flash (so I needed the custom functions unlocked). Worked fine for quite a long time. I kept on upgrading until the last "Wasia" fimware (the one where AI servo was selectable but the shutter button would not fire).

But then, while on holiday, the camera all-of-a-sudden refused to fire a shot in Av/Tv/M/A-dep. All the other modes worked fine. Switching on off: no change. Batteries out & in; no change. I lost half a day looking for a solution. I did not have access to internet or even PC. Finally, the solution was; set it back to factory defaults. Whew...

About 2 months later I was shooting a wedding with my brother in law. All-of-a-sudden, all my flash pix were WAAAAY overexposed, again only in Av/Tv/M/A-dep modes. "Way overexposed" as in; almost 100% white! Luckily my brother in law brought a spare 10D for me to use, as this time NOTHING helped, not even a reset to default. I'm gonna have to install another firmware to get rid of the overexposed flash pix.

My camera may have had smaller hickups that passed by unseen (what's a couple of bad shots in a full CF right?), but the two events above stand out. 2 times I was let down by my cam, both at important moments.

To me it is fairly obvious; only the firmware can be at fault here. Fiddling around with software that you did not write, decompiling the exe etc... not that easy I guess. Wel... I never tried those "Undutcheable" hacks, so I don't know about those. Those may be better.

Anyway, conclusion to me is; if you're using your cam for serious stuff; don't take any chances. Put an original firmware on, and learn to work with the shortcomings of the cam. And if that's really not an option; upgrade. I'm switching to 20D soon.
    --
    Ciao,

J.

========================================

W zaleznosci od potrzeb - moze i ten tekst w czyms Ci pomoze,
    w linku ktory podalem wyzej znajdziesz tez wiecej wypowiedzi.

Pozdrawiam,
    Parteq

Coś już napisał Awatar luccass
    Miasto
    Warszawa, Skierniewice

Domyślnie

Witam,
    powiedzcie poproszę jak wgrać ten hack na moją 300d ? nigdy wcześniej tego nie robiłem!!!!!!
    mam tylko kabel który był w zestawie!!!!! wystarczy????
    z góry dziękuję za informację!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jeśli jesteś jeszcze zielony, to wygospodaruj czas, przeczytaj cały wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=417
    To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa, Skierniewice

Domyślnie

Dziękuję Tomku !!!

Miasto
    Warszawa, Skierniewice

Domyślnie

Jeżeli dobrze wyczytałem to nie mam szans wgrać tego nowego softu na aparat bez czytnik akart?? :-(

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luccass
    Jeżeli dobrze wyczytałem to nie mam szans wgrać tego nowego softu na aparat bez czytnik akart?? :-(
    Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem? Pytasz czy możesz skopiwać soft na kartę bez czytnika? Jeśli tak to możesz. Przełączasz aparat w menu w pozycji Connection na PTP, podłączasz aparat do kompa, kopiujesz soft na kartę. Odłączasz aparat od kompa. Włączasz aparat i postępujesz dalej zgodnie z instrukcją upgrade'u softu...
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luccass
    Źle wyczytałeś: http://www.canon.co.jp/Imaging/eosdi...irmware-e.html
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów