Dzięki.
Dziwne tylko że w 300d nie działa a w np. G3 lub G5 już teraz nie pamiętam błysk na 2 kurtynę działał.
Pozdrawiam.
Dzięki.
Dziwne tylko że w 300d nie działa a w np. G3 lub G5 już teraz nie pamiętam błysk na 2 kurtynę działał.
Pozdrawiam.
No bo G marketowane sa jako dodatkowy aparat dla profesjonalistow a 300D wprowadzono jako bazowy aparat DSLR dla amatorow. Zreszta Canon zrozumial swoj blad i w 350D druga kurtyna juz jest.Zamieszczone przez turecki
Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:
Co Ci dziwne? A czy wgrywałeś do G3/G5 jakieś hack firmware?Zamieszczone przez turecki
No więc tam co było to działało. W 300D oryginalnie nie ma, a że hacker nie dokończył roboty, to inny temat.
A że oryginalnie w 300D nie ma? Coż, patrząc na to z jednej strony: 300D filmów też nie kręci, nie ma obracanego LCD, nie da się kadrować na LCD itd.To zwyczajnie inny aparat.
Z drugiej zaś strony to po prostu perfidny marketing Canona, który kastrując ówcześnie 300D chciał zmusić bardziej zaawansownych użytkownikow do zakupu 10D. Dzięki hackerom przekonali się, że nie tędy droga i następny model (350D) okroili nie z funkcji lecz z rozmiarów :-) Szkoda tylko, że hackowanie 300D nie zostało dokończone :-(
Jeśli koniecznie chcesz mieć to synchro i nie zmieniać aparatu, to najtańszym chyba rozwiązaniem jest zmiana lampy z 420EX na 430EX.
Cześć.Tak sobie czytam o niedostatkach wasi a zwłaszcza o braku serwa...cóż u mnie dziala.Trochę niewygodna obsługa,ale jest.Zamieszczone przez Nowok
Pozdrawiam.
TOMKU- Działa np w taki sposób ;-)
kolejny manewr w celu uaktywnienia niedostepnych funkcji !! ;-(
http://www.xmldatabases.org/WK/blog/..._AI_Servo.item
pozdrawiam
lewa strzałka kierunkowa przełącza na tryb manualny - ustawiasz servo, śledzisz cel i żeby zwolnić migawkę - wciskasz lewy kierunek na krzyżaku - to wyłącza AF.... u mnie tak to działa
Witam! Mam jedno pytanie. Wybaczcie, jesli jest infantylne.Chodzi mi o FEC - na stronie "Wasi" jest napisane ze FEC obsluguje przycisk "SET", jednak gdzie indziej znalazlem informacje ze do ustawien FEC uyzwa sie "JUMP" - i tak zdaje sie dzialac. Czy jest jakies powiazanie "SET" z FEC? Pozdrawiam!
u mnie to działa tak: włączam serwo, trzymam lewą strzałkę wicskam do połowy spust i śledze, wciskam spust do konca i pstryk.Zamieszczone przez _invictus