A może by reporterkę jakąś? Albo street photo - ale uderzyć na Hutę? Może udałoby się dogadać w kombinacie, aby wejść na nieużytkowaną część... Jest trochę też ciekawych miejsc w okolicach dworca PKP - ale wchodzi się na dziko. Ja proponuję zlot połączyć z jakimś mini-konkursem - wtedy może nie skończy się na samych posiadówach? :P A Zakrzówek? Jak będą nasze Panny, to może i by się ucieszyły z ładnych plenerowych sesji?... Ja mam trochę sprzętu (służę 2x 550EX + statywy i softboxy) - można by złożyć jakieś przenośne studio plenerowe - ale jeden taki zestaw to na nas wszystkich mało... Przydałby się co najmniej drugi... może trzeci i zabawa jest.
Może też ktoś ma ochotę aby porobić coś w stylu 'uczmy się od siebie' - każdy cos przygotuje i o czymś powie - różnie widzimy świat, mamy różną technikę, różny sprzęt i zainteresowania - jest o czym rozmawiać.
Ja ostatnio mam zajawkę na zdjęcia w środkach masowego transportu - głównie tramwaje - chcę sobie zrobić statyw do mocowania na rurach wewnątrz... ruch w środku (ludzie) + na zewnątrz i ostre elementy (siedziska, rury itp) wnętrza...
Jeśli na 30 osób uda się zebrać 3 grupy i aby zrobić coś ciekawego, to byłoby super - tylko najwyżej bedzie problem z decyzją - co gdzie, jak, kiedy i z kim
W tym terminie z atrakcji, to na pewno można wymienić możliwość wejścia na wieze kościoła Mariackiego - przy dobrej pogodzie super widok na Wawel i panoramki miasta...