Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: A560 vs Fuji S5700

wiedziu
    Guest

Domyślnie A560 vs Fuji S5700

Witam wszystkich jako nowy uzytkownik forum.

Pytanie mam proste

Chce kupic cos lepszego niz dotychczasowy Olympus C-370.14 sierpnia schodze ze statku i pedem migiem chce cos kupic.Aparat ma mi sluzyc glownie do fotografowania ludzi ( glownie sesje mojej dziewczyny) oraz wszelkiej masci aut .Nieistotne dla mnie jest czy bedzie mial 5.0 ,7.1 czy 10.0 Mpix.Z tego co pamietam jak bylem na forum Olympusa gdzie czynnie bralem udzial jako uzytkownik tego aparatu juz wtedy nawet tam zachwalano Canony za jakosc zdjec ,a to bylo z dobre 2 lata temu.No i teraz przyszedl czas na zmiane aparatu i nie wiem ktory z tych wybrac.Porownywalem je sobie wg porownywarek sprzetu ,i wiem ze zapewne ludzie z tego forum beda namiawiac mnie na Canona ,ale chcialbym poznac za i przeciw Fuji oraz Canona jesli ktos mial z nimi stycznosc.A moze cos innego?

z gory dzieki za odpowiedz!

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

to aparaty z dwoch innych bajek glownie za sprawa obiektywu, fuji 5700 to dla mnie aparat bezmyslnie skonstruowany, aparat ktory ma tak dlugi zoom powinien miec stabilizacje optyczna, ciekaw jestem dlaczego spece od marketingu fuji jeszcze na to nie wpadli, to jak jezdzic subaru impreza na oponach marki stomil. Canon rowniez nie ma, ale ma duzo krotszy obiektyw wiec nie jest to tak potrzebne. pomysl moze jeszcze o nikonie s10, tam tez masz dlugi zoom 10x (ech te wasze kompaktowe krotnosci... 35-350mm) ze stabilizacja optyczna. Acha dodac bym zapomnial, ja oczywiscie kupilbym Canona
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

wiedziu
    Guest

Domyślnie

a dlaczego Canon? dla mnie zoom optyczny moze wynosic nawet 3x.Czy poza faktem zoomu optycznego sa jakies inne za i przeciw?

Początki nałogu

Domyślnie

Jesli chodzi o megazoomy to 5700 nie jest najlepszym rozwiazaniem. Za podobne pieniądze (około 1000-1200) możesz kupić fuji 6500 - zdecydowanie lepszy wybór. Warto jednak rozejrzeć się za porządnym kompaktem z mnniejszym zoomem - tu polecam Canony i głównie a640. A jak by co to rewelacyjny jest g5 - stary model, ale jakość zdjęć jak na kompakt rewelacyjna. Ostatnio widziałem aukcje z nowym http://allegro.pl/item219470301_cano...cja_sklep.html
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

wiedziu
    Guest

Domyślnie

akurat cena zblizona nie jest 5700 a 6500 gdyz ten pierwszy mozna wyjac nowy juz za 649zl ,aczkolwiek ten Powershot G5 mnie zaintrygowal ,fakt faktem prawie 300zl roznicy ,ale z tego co sobie poczytalem slabosci nie ma.Dziekuje, mocny kandydat.

Rowniez A640 dobrze sie prezentuje

Awatar bertapies
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam.Ja osobiście proponuje A630,różnice między nim a A640 są znikome tj. większa matryca.Posiadam A 630 od jakiś 2 miesięcy i jestem w pełni zadowolony z mojego zakupu.Choć jestem początkujący w dziedzinie fotografii,A630 jest dla mnie idealnym kompaktem jak narazie.Pozatym cenie go sobie za jakość zdjęć są super ostre, zresztą jak w każdych canonach..Poniżej próbka z canona A630

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    fuji 5700 to dla mnie aparat bezmyslnie skonstruowany, aparat ktory ma tak dlugi zoom powinien miec stabilizacje optyczna, ciekaw jestem dlaczego spece od marketingu fuji jeszcze na to nie wpadli, to jak jezdzic subaru impreza na oponach marki stomil.
    Czyli np. taki 70-200 f4L bez IS to też zupełnie głupi obiektyw?

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Miałem fuji S6500FD i jakoś bez stabilizacji robiłem fotki. Wg mnie ten fuji ma bardzo dobrą matryce( w tej cenie). Iso 400 i 800 da się żyć

wiedziu
    Guest

Domyślnie

podoba mi sie bardzo ze watek sie rozwija ,przynajmniej wiecej propozycji sie pojawia ,czy ingerowales w to zdjecie robione A630 czy to poprostu B&W zrobione tym aparatem? bo jesli tak to rewelacja i widze dobra cene na niego!

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Czyli np. taki 70-200 f4L bez IS to też zupełnie głupi obiektyw?
    Totalna beznadzieja, wogóle zdjęć się tym nie da robić :-). Trzeba jednak zrozumieć posiadaczy tych małych małpek - oni robią zdjęcia z wyprostowanymi rękoma, więc IS jest w tym przypadku nawet przy niskich ogniskowych niezbędny.

Apropo subaru imprezy, to jeszcze niedawno startowałem tym samochodem w rajdach i po szutrze jeździłem na kormoranach - było naprawdę dobrze.

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Miałem fuji S6500FD i jakoś bez stabilizacji robiłem fotki. Wg mnie ten fuji ma bardzo dobrą matryce( w tej cenie). Iso 400 i 800 da się żyć
    Kupiłem go żonie i szczerze powiem, że jakośc z tego kompakta mile mnie zaskoczyła. Wygląda też w miarę profesjonalnie i o niebo lepiej leży w ręku niż canonowska seria A. Ręczne ogniskowanie też jest o wiele szybsze i wygodniejsze.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 08-08-2007 o 00:00
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów