Witam wszystkich użytkowników serii A..
Problem pojawił się jakieś 2 miesiące temu.
1) na początku aparat prześwietlał zdjęcia. Niezależnie od wyboru programu
(a najczęściej używam P lub Manual) wszystkie zdjęcia były prześwietlone. Samodzielne ustawianie nic nie dawało.
2) potem wyświetlacz przestał działać. Aparat włączał się, mogłem używać ZOOM i przeglądać wykonane zdjęcia, ale gdy przechodziłem w tryb robienia zdjęć ekran był czarny (były za to widoczne wszystkie parametry, tzn. informacje dot. ISO, focus, szybkość migawki itd.)
3) po kilku dniach ku mojemu zaskoczeniu LCD znów zaczął działać. Ale działanie aparatu znów pozostawiao wiele do życzenia. Tym razem aparat robił zdjęcia niedoświetlone. Nawet w bardzo dobrych warunkach oświetleniowych, np. słoneczny dzień, południe, słońce wysoko, żadnych chmur; zdjęcia wychodziły bardzo ciemne. Gdy ustawiałem migawkę i przysłonę zgodnie z istniejącymi warunkami (f 2.8, 1/500 - czyli słoneczny dzień) zdjęcie wychodziło kompletnie czarne.
4) po paru dniach LCD znowu padł i obecnie (już od miesiąca) zachowuje się tak samo jak w pkt. 2, czyli pokazuje parametry na ekranie ale za to obraz jest czarny. Zdjęcia wychodzą kompletmnie czarne. Tak samo jest przy kręceniu filmów, słychać dźwięk ale nie ma obrazu tylko czerń. To tak jakby ktoś nie zdjął pokrywy z obiektywu.
Foto-amatorzy i zawodowcy.. co o tym myślicie?