Gratuluje udanego zakupu!

Cytat Zamieszczone przez Vitez
Z jednym pomiarem sie nie zgodze - na moim sprzecie PC ten Epson wyciaga transfer 52-58 MB/s ! (USB 2.0 High Speed) a nie 11MB/sek... gdzies masz waskie gardlo a mnie tak szybki transfer zadziwil
Whoa! kurcze niezle... jakis cudowny komputer nie-z-tej-ziemi masz chyba ;-). Ja przerzucalem pliki na laptopa przez interfejs USB 2.0 na karcie PC Card. Podejrzewam ze to jest wlasnie to waskie gardlo. Dokladnie nie mierzylem transferu EPSON->PC (jedynie CF->EPSON), moze zrobie to jeszcze raz. Wynik 11MB/s widzialem na tej stronie, i jeszcze w paru innych miejscach w necie.

- nie dziala jako czytnik - podlaczony do kompa pokazuje tylko swoj hdd, moj poprzedni databank pokazywal rowniez swoje czytniki i mozna bylo przez niego bezposrednio uzywac kart
Fakt, to by sie bardzo przydalo.

- pasek postepu klamie - na poczatku smiga a jak jest pare mm pod koniec to sie slimaczy... windowsa ma toto na pokladzie czy co?
Windows moze nie, ale chyba cos podobnego (DOS?) bo z czego wynika to ograniczenie nazw plikow 8.3?

- obsluga filmow kuleje - trzeba wyszukiwac filmy specjalnie spelniajace wymagania co do kodekow audio/video zamiast po prostu wrzucac avika/mova/mpega i odtwarzac... najnowszy firmware nie rozwiazuje sprawy... to chyba dekodowywanie sprzetowe a nie firmware'owe
No, niestety. Pozostaje tylko konwersja formatu na kompie przez wgraniem na Epsona. Szkoda bo ekran zacheca do ogladania filmow.

Czyli jako databank spisuje sie swietnie (nie liczac braku zoomowania i slideshow RAW)
Mam nadzieje ze dodadza to z nastepnym firmware bo szczerze mowiac to chyba mi najbardziej przeszkadza. Tobie moze mniej bo mozesz zawsze robic fotki jako RAW+small JPEG i miec osobny plik JPEG do zoomowania.