a jak zrobisz "net use s: \\server\udzial" bedziesz mil literke (lub tez mapuj dysk). To moze zadziala (nie wiemponiewaz nie mam PSa tutaj - gdybam tylko)
a jak zrobisz "net use s: \\server\udzial" bedziesz mil literke (lub tez mapuj dysk). To moze zadziala (nie wiemponiewaz nie mam PSa tutaj - gdybam tylko)
o jeny - faktycznie - przepraszam
well, a czy teraz ktoś potrafi mi powiedzieć o co tu chodzi i jak ja to mogę wykorzystać dla siebie? Bez doktoryzacji z konstruowania sieci, serwerów oraz bez stosowania cudownej konsoli![]()
![]()
5D + 24-105L F/4 + 100mm F/2.8 MACRO + reszta
no dobra, ale o co chodzi???
Zanim się wszyscy rzucicie kupować dodatkowe pecety ;-) Zwróćcie uwagę, że tu jest dość nietypowy scenariusz: autor ma stosunkowo słaby komputer, z mocno ograniczonym I/O i ni z tego ni z owego dostawia mu "bezczasowy" (tak szybki, że w praktyce nie jest ograniczeniem) dysk - i stąd się wziął ten kop, skądinąd bardzo sprytne posunięcie.
W bardziej typowej konfiguracji jednak bardziej opłaci się wrzucić te dwa raptory do obudowy i zrobić "normalny" stripe w OSie. Zwłaszcza, że teraz ciężko kupić coś, co nie miałoby co najmniej dwóch rdzeni w CPU... a w takiej sytuacji praktycznie dowolny RAID dostaje się poniekąd "za darmo" ;-)
Nie zapominaj o posiadaczach szybkich laptopow ktorzy uzywaja ich do foto - tam raczej raid'a nie wsadzisz. A taki "szybki" NAS mozna zbudowac podejrzewam z jakiegos 488DX i na 4mb RAM + jakis linux czy co.
Ale zgadzam sie ze jak ktos ma "w miare" szybki, nowy komputer, to lepiej wsadzic 2 dyski do srodka i zrobic raid
POZDRAWIAM
5D + 24-105L F/4 + 100mm F/2.8 MACRO + reszta
Raf widzę, że nie pogadamy. Napisałem, że nie chcę się doktoryzować z NAS WAS itp itd. Dla człowieka, który nie zajmuje się komputerami to kompletny bełkot i prosiłem o jego tłumaczenie na ludzki. Jesteś w stanie to uczynić?