Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: Stałki 50mm

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Jestem już trochę skołowany czytając wypowiedzi o tej 50-tce (50/1.8 ).
    Wiele osób narzeka, wiele osób chwali, ja wiem że to typowe i tak jest na forach foto prawie z każdym szkłem, jednak zauważam tu pewną prawidłowość, poprawcie mnie jeśli się mylę.

Narzekają najczęściej ludzie którzy posiadają / posiadali to szkło podpięte do body 350,400,30D, narzekania były głównie na AF i o to mi chodzi.

Chwalą, widzą znacząca poprawę w AF tego szkła ludzie którzy przesiedli się z niższych body na 5D.

Wnioski nasuwają mi się takie iż z 5D nie powinno być problemów z celnością AF w tym szkle.

Chciałbym poprosić o wypowiedz tych którzy mają doświadczenie z tym szkłem ale na 5D (oczywiście proszę o wypowiedz tych którzy się nie wypowiedzieli, bo z tego co czytam widzę już kilku forumowiczów zadowolonych z współpracy tego tandemu):

Czy AF w tym szkle+to body dobrze sobie radzi w trudnych warunkach oświetleniowych (np: ciemny kościół, koncerty, zdjęcia nocne itp) jakie są wasze doświadczenia, często zdarzają się pomyłki AF z tym szkłem i z tym body ? oczywiście (5D), jak działa z innymi body to już wiem że niezbyt dobrze, ale mnie interesuje tylko współpraca tego szkła z piątką.

P.S.Zawiódł cię ten tandem w trudnych warunkach, AF nie trafia bardzo często, przesiadłeś się na 50/1.4 z tego powodu iż AF w 50/1.8 na piątce nie dawał rady, teraz mając 50/1.4 podpięte pod piątkę widzisz wielką różnicę w celności, napisz, jeśli jest wręcz przeciwnie oczywiście podziel się też tymi spostrzeżeniami.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 02-11-2007 o 21:32
    C - lustra, szkła i błysk

Uprawnienia umieszczania postów