Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Stałki 50mm

Mieszany widok

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Stałki 50mm

Myśle o zakupie m.in 50, i tu sie zastanawiam czy warto dac ten 1000zł za obudowe, "microUSM" i troche jasności. Czy ktoś ma może sample - dokładnie to samo zdjęcie, najlepiej bałaganu na biurku żeby dobrze widoczna była GO, z 1,4 i 1,8? Bo właściwie i tak tymi szkłami chce używac pełnej dziury i ciekawi mnie różnica. Tak, wiem, moge sobie GO obliczyc, ale chodzi mi o sample. Pozdrawiam.

Domyślnie

daj. po co masz sobie pozniej w brode pluc. ostrosc zyleta. przy 1.4 tez spoko. kupilem w ub. tygodniu a wczoraj robilem nia slub swagierki

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tylko ta cena. Bo jak kupie 1,8 to jeszcze kupie szerokiego zooma 2,8 a jak 1,4 to juz nie :/

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antolll Zobacz posta
    No tylko ta cena. Bo jak kupie 1,8 to jeszcze kupie szerokiego zooma 2,8 a jak 1,4 to juz nie :/
    Ja twierdze, ze nie warto placic az takiej roznicy. Choc jesli (tak jak pisales) zamierzasz sie koncentrowac na "pelnej dziurze", to wtedy moze i warto. Ja w moich doswiadczeniach portretowych w 95% swiatlem 1.8 czulem sie usatysfakcjonowany.

Szerokiego zooma 2.8? za roznice w cenie 50 1.4 vs 50 1.8? Czy ja dobrze rozumiem? Coz takiego masz na oku?
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

jak dobrze pójdzie to jutro lub pojutrze będę mial 50/1.4 to bede mogl podeslac jakies sample i cos wiecej powiedziec
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Tyle że 50/1,8 przy 1,8 jest średnio używalna na cyfrze. Na analogu spisuje się doskonale, ale Ty chyba chcesz podpiąc to szkło do cyfry.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Tyle że 50/1,8 przy 1,8 jest średnio używalna na cyfrze.
    JA nie narzekam, tej wady nie zauwazyłem
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Tyle że 50/1,8 przy 1,8 jest średnio używalna na cyfrze. Na analogu spisuje się doskonale, ale Ty chyba chcesz podpiąc to szkło do cyfry.
    Przy 1.8 na cyfrze rzeczywiście tytanem ostrości nie jest, ale moim zdaniem spokojnie da się przeżyć. Moja już od 2.0 jest ostra.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

salonmops
    Guest

Domyślnie

powiem tak uzywałem 1,8 pół roku i byłem bardzo zadowolony,od 3 dni testuje 1,4 i nie moge dojść do ładu na 10 fotek 4 mam nieostre

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów