Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Kupić aparat na raty - jak , gdzie, gdy pracuje na podsatwie umowy o dzieło??

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Cool Kupić aparat na raty - jak , gdzie, gdy pracuje na podsatwie umowy o dzieło??

Witam..

Problem którym mam może i dotyczy również kilku fotografów na forum , ponieważ pracuje przeważnie na zasadzie umowy o dzieło i jak narazie wziecie pozyczki na sprzet jest nieralne, moze ktoś z was wie jak sobie z tym poradzić??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem jak teraz, ale jak pierwszy raz brałem w Lukasie to jak wpłaciłem 30% to nie pytali o zaświadczenia z pracy.. Podobnie jest jak ktoś ma dochody ze swojej firmy - pełno jakiś papierów trzeba donieść albo 30% chyba

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ja 30d kupowalem w fotopanoramie w Krakowie. Polecam

Przy wpłacie bodaj 500zł nie pytali nawet o potwierdzenia zarobków. Po prostu powiedziałem ile zarabiam. Teraz raty można brać właściwie od ręki - w 15 minut jest decyzja.

Bez poświadczeń można kupić sprzęt do 5000zł chyba.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Question

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Ja 30d kupowalem w fotopanoramie w Krakowie. Polecam

Przy wpłacie bodaj 500zł nie pytali nawet o potwierdzenia zarobków. Po prostu powiedziałem ile zarabiam. Teraz raty można brać właściwie od ręki - w 15 minut jest decyzja.

Bez poświadczeń można kupić sprzęt do 5000zł chyba.

A ile ci naliczyli odsetek ??

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

ja poprosiłem rodziców
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Około 230zł (24mce) bo kupowałem jeszcze w zestawie transmiter ST-E2.

Myśle że umowy o dzieło też się liczą ale głowy nie dam.
    Najprościej poprosić kogoś kto już brał raty w żaglu czy lukasie - jeśli grzecznie spłacał to teraz wystarczy dowód osobisty tej osoby.
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 04-08-2007 o 17:30
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z umowami to kiepsko. Nie bardzo chcą je brać pod uwagę. Nawet jak się bierze raty po raz któryś. Najlepiej próbować tak jak radzą koledzy. Duża pierwsza wpłata - i zwykle formalności są minimalne. Dobrym rozwiązaniem są też rodzice, babcie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Berials
    Guest

Domyślnie

Ripek, taką oferte (pierwszą dużą wpłate i zero pytań) daje tylko Lukas bank?

I jak to jest z kupowaniem na raty (właśnie na takiej podstawie bez pytań, bo mi nie dadzą za cholere nawet najmniejszego kredytu) przez internet? Też coś z pierwszą wpłatą mogłoby być.

Coś już napisał Awatar MrDeadhead
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja tez sie posluzylem rodzicami. Nie mam papierow na dochody wiec nie dostalbym kredytu, a tak to rodzice maja i z kredytem no problem

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

u mnie rodzice nie wchodzą w rachubę , czyli jednym słowem polecacie Lukas Bank ??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów