Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: Fotografia ślubna - brak słów...

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Wszystko to świadczy tylko o tym iż ludzie się nie znają, ktoś jest cwany i wykorzystuje to. Mój znajomy sam robi film i "cyka" fotki dokładnie Sonym R1 Filmy robi świetne fotki są bardzo średnie sam to mówi ale kasa jest kasa Robote ma, znajomi znajomym polecają, klient zadowolony innym znajomym. Na wesele własnej córki „zamówił’ osobno kamerzystę i osobno fotografa.

Niestety ludzie się nie znają i nie widzą często różnicy miedzy "małkpą" a np 30D no poza rozmyciem tła.

Sam powiedziałęm znajomemu że zrobię mu darmowo fotki (uczę się dopiero), pokazałem mu jakie zrobiłem na innym weselu ale nie kamerzysta i fotograf w jednym już był.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Niestety ludzie się nie znają i nie widzą często różnicy miedzy "małkpą" a np 30D no poza rozmyciem tła.
    I dobrze. Ludzie nie muszą i nie powini widzieć tej różnicy. Jeśli ma dla nich znaczenie jakim aparatem robione są im zdjęcia, to nie są poważni klienci, znaczy nie zależy im na zdjęciach tylko na nie wiadomo czym. Lepiej takich unikać. Tym bardziej, że 30d też każde zdjęcie można popsuć, a małpką zrobić lepsze, używany aparat to żaden, powtarzam: _żaden_ argument.
    Jedyne gdzie powinni widzieć różnicę to same zdjęcia. I powinni wybierać tego fotografa, którego zdjęcia im się podobają.
    Jeśli mają inne kryteria - to lepiej dać sobie z nimi spokój i się nie przejmować.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

jak chcecie się pośmiac to powiem wam o tym rozróżnianiu zdjęć w czercu na ślubie ,dwoch amatorów z rodziny miało 5d jako że młode ze stanów to norma i po jakimś czasie zauważyłem na sobie dziwne ich spojzenia, jako że sam miałem 20d i 30d bez gripa, w pewnym momencie nie wytrzymałem podszedłem grzecznie , przywitałem się i powiedziałem pokarzcie swoje histogramy, kolesie nie bardzo wiedzieli o co mi chodzi ale za chwile podbiegły młode i zachwycały sie fotkami jakie oni zrobili mimo tego że były niedoświetlone o spokojnie 1,5 ev

dlatego też niekiedy ludzio wystarczy aby sie rozroznialli na zdjeciach i to wszystko, tak jak tlumaczy moj stary znajomy weteran fotografii analogowej
    wazne aby bylo widac.... to Stefan? tak to stefan no fakt twarz ma w sałatce
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

App zrobic slub za pozwoleniem sasiada przeciez pisal ze pil z nim nie jeden browar, ja kiedys tak zrobilem znajomemu , ona chcial fotoreportera on powiedzial ze moze byc niedzwiedz, wchodze do nich do domu a na scianie wisza foty zgadnij kogo ?

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

minek nie zrozumiałeś mnie nei chodzi o to czy ktoś robi małpka czy 5D, ja założyłem ze jeśli ktoś ma 5D to zna się na tym i zasługuje na niego.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    minek nie zrozumiałeś mnie nei chodzi o to czy ktoś robi małpka czy 5D, ja założyłem ze jeśli ktoś ma 5D to zna się na tym i zasługuje na niego.
    juz to kiedys bylo przerabiane na tym forum, 5d w polsce jest super wypasem itd. w cywilizowanych krajach jest aparatem nawet dla zwyklego pstrykacza, srednio co 10 spotykany przez mnie japonski (skosnooki) turysta w edynburgu pstryka sobie albo 5d albo d200 albo co najmniej 30d z L, wiec oni tez musza sie znac zaj***scie na fotografii i zaslugiwac na niego ? poprostu ich na to stac wiec robia tym czym im wygodnie i cyzm uwazaja ze zrobia ladna pamiatke z wakacji, bo nie sadze zeby kazdy byl pol-profi i robil jakies zlecenia,

w trakcie zwiedzania kaplicy w roslin (tej samej co zagrala w kodzie l.d.v) dwoch dziadkow tak kolo 60latek pstrykalo sobie wlasnie 5D z podpietymi 24-105 ? i co zabronisz im bo nie wiedza co to histogram ? smieszny jestes
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

z doświadczenia wiem że robić śluby znajomym to najgorsza rzecz, po pierwsze
    przed podaniem terminu już liczą na rabat, chociaż w przeciągu ostatniego czasu jedynie się cześć mówiło, a jak już dojdzie do umowy i zlecenia to strasznie marudzą....

dlatego najlepszy kilent to klient, którego się nie zna

takie jest moje zdanie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w trakcie zwiedzania kaplicy w roslin (tej samej co zagrala w kodzie l.d.v) dwoch dziadkow tak kolo 60latek pstrykalo sobie wlasnie 5D z podpietymi 24-105 ? i co zabronisz im bo nie wiedza co to histogram ? smieszny jestes [/QUOTE]

jeśli to było do mnie, to jeszcze raz napisze, że widocznie żle wyczytałeś to oni sie naigrywali ze mnie że mam gorszy aparat od nich... tak wiec czytaj uważnie

p.s 95% amatorów ocenia profesjonalistę po czarnym aparacie koniecznie z długą lufą
    Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 05-08-2007 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Jako, że kasy nigdy za wiele zaproponowałem sąsiadowi, że mogę mu zrobić zdjęcia na ślubie i weselu. Myślałem, że moja propozycja będzie niezła ponieważ zdjęcia umiem robić i sprzęt też mam nie najgorszy. Zaproponowałem mu za dwa dni roboty + odbitki + jakiś album śmieszne 300zł i... zostałem wyśmiany bo nie będę do tego nagrywał filmu. Okazało się, że jestem niekonkurencyjny, bo oferuje tylko robienie zdjęć. A konkurencja do tego dokłada jeszcze film z całej imprezy. Co z tego, że wiem co to głębia ostrości, przysłona i czułość ISO?! Konkurencja tego nie wie, robi na zielonym kwadracie, ale ma jeszcze kamerę i dlatego nie mam z nią szans. Pocieszcie mnie, bo się załamałem! Jak konkurować z kimś takim? Cena jaką dałem była żenująco niska, a i tak moja oferta została odrzucona. Co z tego, że na co dzień pracuje na 1D, jak i tak przegrywam z kolesiem co sobie kupił w media markt aparat i kamerę na kredyt.

to jest kara za grzechy. Twoim grzechem było zaoferowanie zrobienia zdjęć ślubnych za 300 zł. nikt normalny za takie pieniądze nie będzie pracował.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

miszaqq śmieszny moze jestem ale mój tok rozumowania jest wg mnie normalny, mówimy o polskich warunkach oraz o normalnych ludziach. Może troszku zagmatwałem podałem nie w 100% zroumiały przykład. Ale wg mnie po co mojej siostrze 5D jak na moim 400D się nie zna. To chyba logiczne? jak dla Ciebie nie to sorki

Nie mówimy tu o kupowaniu aparatu dla szpanu. Mój przykład ktoś nie zrozumiał podałem małpke i 30D nie jako wyznacznik że a ten ma 30D to bank lepiej. Tylko kontrast między zwykłym pstrykaczem jak mój znajomy Sony R1 + kamera a osobą znającą się na tym i tu przykłąd 30d

Koniec Oftopa
    Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 05-08-2007 o 22:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    to jest kara za grzechy. Twoim grzechem było zaoferowanie zrobienia zdjęć ślubnych za 300 zł. nikt normalny za takie pieniądze nie będzie pracował.
    Ja w zasadzie zastanawiam sie czy nie robic "po kosztach" ze wgledu na fakt ze dopiero zaczynam. Wiem ze to psucie rynku ale jak inaczej zdobede doswiadczenie i portfolio?

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów