300d silver czy 300d black + grip + USM... Od razu sam sobie czesciowo odpowiem - mysle ze tak... tylkoe nie bardzo wiem, na czym polega roznica miedzy tym zwyklym KITem a tym USM... czy moze mi ktos wyjasnic??
300d silver czy 300d black + grip + USM... Od razu sam sobie czesciowo odpowiem - mysle ze tak... tylkoe nie bardzo wiem, na czym polega roznica miedzy tym zwyklym KITem a tym USM... czy moze mi ktos wyjasnic??
USM ma USM ;-)Zamieszczone przez Krzysiek
A ile dopłacić?Zamieszczone przez Krzysiek
ceny u grosmana : 300d KIT - 2730 , 300d black + grip + USM - 3130
Grip przydatna rzecz i polecam. Gdybyś kupował go osobno, to za 300 zł. powinieneś kupić. Wygląda na to, że 100 kosztuje USM. Raz fotografowałem kitem nie-USM. Szybko ostrzył. Z USM pewnie trochę szybciej. Ja bym wziął ten zestaw z gripem i kitem USM bo w końcu 300D black wygląda bardziej "rasowo" :wink:Zamieszczone przez Krzysiek
p13ka, dzieki za odpowiedz.... dotychczas zastanawialem sie nad d70, ale chyba nie dam rady z kasa, a nie chce czekac w nieskonczonosc...
a mozesz jeszcze wyjasnic co to ten USM i co on daje..??
Tutaj jest napisane: http://chall.ifj.edu.pl/~sapinski/pst/silniczki.shtmlZamieszczone przez Krzysiek
Zdecydowanie warto doplacic te ledwie 300zl... i za gripa i za USM (i za kolor czarnyZamieszczone przez Krzysiek
) .
Srebrny 300D to kojarzy się z bardzo starą wersją cyfrówki jeszcze przed 10D czyli co najmniej 6 lat, odrazu rzuca się w oczy, z daleka wygląda jak stara analogowa minolta, co do obiektywu to bezapelacyjnie USM, ciszej szybciej, lepszy jakościowo obiektyw, a grip to już inna para kaloszy, jak dla mnie osobiście warto zawsze go mieć, kiedyś w przyszłości dokupisz bardziej wagowy słoik to docenisz wartość gripa, ale ten temat jest już długo roztrząsany na naszym forum. Zawsze warto dopłacić do lepszego.
Canon FF i słoików kilka