Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: M42 - opera mydlana

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Problemy z szerokim kątem szkieł (a 29 to podobno szeroko ;-) ) z czasów "analogowych" są szeroko znane i opisywane, dotyczą nie tylko m42. Widziałem zdjęcia kilku ludzi z tego forum robione obiektywami m42 o ktorych wiele można powiedzieć ale na pewno nie "opera mydlana".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    A jeśli chodzi o długie obiektywy, to używany 70-300 Tamrona kształtuje się w okolicach 400 zł ( i znów wystarczy dobrze policzyć, by okazało się, jak niewiele oszczędzamy wchodząc w M42). Sam używam Sigmy 70-300 APO (kupionej z drugiej ręki) i jestem b. zadowolony.
    Niestety wchodząc w m42 wcale nie oszczędzamy wcale (przynajmniej w porównaniu do tamrona za 400zł), jak dobrze policzyć to koszt conajmniej 2 obiektywów (lub lepiej 3 - 135, 200, 300 a i tak brakuje z dołu) pokrywających w przybliżeniu zakres 70-300 jest wielokrotnie większy niż 400zł.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 04-08-2007 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów