Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Gdzie i jak kupić dobrą Elkę?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie Gdzie i jak kupić dobrą Elkę?

Czy nowiutki EF 17-40 f/4 L USM może mydlić gorzej od Olympusa 14-45, za kilkaset złotych?
    Nie do wiary, ale może, czego sam doświadczyłem.
    Teraz sprawdzam drugi egzemplarz, ale mam słabą nadzieję, że będzie lepszy.

Słyszałem o tym, że wybór Tamrona, czy Sigmy, to loteria, ale nie słyszałem dotąd, że z Canonem może być podobnie.

Jako nowicjusz wśród canonierów (przedtem byłem olympusierem) proszę zatem o radę: gdzie i jak najlepiej kupować dobre obiektywy, aby nie była to loteria ?
    Najlepiej gdyby taki adres istniał w Warszawie, ale w ostateczności mogę się wyprawić po canonierskie "złote runo" również w Polskę.

Pytanie drugie: czy istnieje możliwość (a jeśli tak, to gdzie) zbadania obiektywu na przyrządach, bez konieczności żmudnego robienia i subiektywnego porównywania setek zdjęć próbnych?
    Pozdrówka
    Jerzy

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

pogadaj z Cichym, moze on by zalatwil CI taka elzbiete?
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

a moze tommy na allegro?
    sprzedawca pewny i cena atrakcyjna

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Ja w Warszawie polecam FOTOIT, ceny przystępne a i ponegocjować jeszcze można. Chłopaki znają się na sprawie i nawet po miesiącu nie ma problemów z ewentualną wymianą.

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    a moze tommy na allegro?
    sprzedawca pewny i cena atrakcyjna
    Jestem zdania, że jak się kupuje eLkę to lepiej ją obejrzeć, w grę wchodzi tylko odbiór osobisty, nigdy wysyłka.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Jestem zdania, że jak się kupuje eLkę to lepiej ją obejrzeć, w grę wchodzi tylko odbiór osobisty, nigdy wysyłka.
    co nie zmienia faktu,że nadal tommy_j i michalmag z Łodzi są chyba najlepszym źródłem. Do mnie michalmag przyjechał ze szkłem do Bielska-Białej, czyli kawał drogi. Są elastyczni i się dogadasz

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

a to żaden problem u tommy'ego, wystarczy sie umówić

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Ja w Warszawie polecam FOTOIT, ceny przystępne a i ponegocjować jeszcze można. Chłopaki znają się na sprawie i nawet po miesiącu nie ma problemów z ewentualną wymianą.

Sęk w tym, że w sklepie to można co najwyżej obejrzeć obudowę i soczewki zewnętrzne i zrobić fotkę sprzedawcy, albo sciany. I co z tego wynika?
    Ano raczej prawie nic, tylko to, że obiektyw nie był walnięty o ziemię, ani nikt nie rysował po soczewkach.
    Ja odkryłem słabą ostrość dopiero wtedy, gdy porównałem podobne ujęcia robione kiedyś tanim Olympus Zuiko 14-45 i mało mnie szlag nie trafił.:-D
    Pozdrówka
    Jerzy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

W sumie nieważne od kogo i gdzie się kupi, eLki są raczej powtarzalne i trudno trafić bubla ale zawsze warto szkło przed zakupem pomacać. Kupować więc trzeba tam gdzie najtaniej.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W sumie nieważne od kogo i gdzie się kupi, eLki są raczej powtarzalne i trudno trafić bubla ale zawsze warto szkło przed zakupem pomacać. Kupować więc trzeba tam gdzie najtaniej.
    mam wrazenie ze miales farta, jesli jestes zadowolony ze swojej 17-40.
    Ja dwa razy jechalem z lublina do warszawy celem wymiany na inny egzemplarz. Mydlo takie, ze szkoda slow.

pozdro
    jk

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotka Zobacz posta
    mam wrazenie ze miales farta, jesli jestes zadowolony ze swojej 17-40.
    Ja dwa razy jechalem z lublina do warszawy celem wymiany na inny egzemplarz. Mydlo takie, ze szkoda slow.

pozdro
    jk

Zgadza się, ja też przetrzepałem już dwie Elki 17-40L i teraz zamyślam kupić 24-105L, ale czy lepiej trafię ???
    Inszallah, czyli jak bóg da.:-P
    Wiele się słyszało o kłopotach z powtarzalnością jakości u Sigmy, czy Tamrona, ale teraz tym wypróbowanym przez obie firmy szlakiem zdaje się podążać również wielki CANON.
    Szkoda !!!
    A może po prostu do nas trafiają jakieś "odrzuty eksportowe" Canona ???

Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 05-08-2007 o 20:57 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów