Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Tele do 800zł - czy coś dobrego można kupić?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar lec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

na ptaszki to i 300mm jest za krótki. Golebie w parku, wroble , ptaki w klatkach w zoo szybko sie znudza.... jesli juz 300mm to wspomniany Canon 70-300 IS USM II jest OK - mialem i swoje popracowal - do 200mm z tego tele mozna miec calkiem niezla portretowke powyzej - przy dobrym swietle, dobrej rece a najlepiej statywie mozna focic co nieco.... ale na prawdziwe ptaki to nadal za słabe... zbyt wolny, zbyt nieostry przy max zbliżeniu. Nowy kosztuje miedzy 1500 a 2k, z rynku wtornego mozna wyrwac za niemal te pieniadze ktore chcesz przeznaczyc. Sam sie szykuje znowu na ptaszki (ponownie kompletuje sprzecik) i sie nastawiam na jakies 500-600mm ze srednio-wyższej polki - ale to juz sa tysiace a nie setki.

Sigmy 70-300 , apo czy nie apo nie polecam - badziew i wyrzucone pieniadze - jak kazdy kiedys "nie mialem $" i kupowalem to na co mnie bylo stac... dzis juz wiem ze nie stac nas na rzeczy tanie
    EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lec Zobacz posta
    Sigmy 70-300 , apo czy nie apo nie polecam - badziew i wyrzucone pieniadze - jak kazdy kiedys "nie mialem $" i kupowalem to na co mnie bylo stac... dzis juz wiem ze nie stac nas na rzeczy tanie
    j/w
    Jeśli już koniecznie 70-300 to warto dołożyć do Canona. Sigma może była warta tych swoich 500zł, ale 900zł i w górę to już przegięcie...
    Uprzedzam pytanie. Tak, miałem Sigmę.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no to ja polecę nieśmiertelnego ;-) C 100-300 USM
    to też bardzo zacne szkło - budżet spokojnie wystarczy!
    Janusz Płodzień /WydrukiXL.pl/
    Canon 40D, C 50/1.4, C 18-55 IS, C 28-135 IS USM, Sigma 70-200/2.8 II, 430 EX II

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lec Zobacz posta
    na ptaszki to i 300mm jest za krótki.
    Popieram w 100%. Miałem 400/5,6 i też czesto był za krótki (nawet z 20D). Podstawa to USM, a Canon 70-300 też nie poraża jakością powyżej 200mm, ale zły nie jest. C70-210 to niezła jakość za dobrą cenę. Ja w końcu po wielu przymiarkach do tele skończyłem na 70-200/4L.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów