Cytat Zamieszczone przez mmsza
http://www.sdeklerk.com/photography/

1-2s no bez przesady
Mogę powiedzieć, że różnice między canonem a sigmą można wyrazić w ms.
Dobry obiektyw na zewnątrz - nie jest aż tak wolny jak głośny, do ciemnych pomieszczeń takich jak piszesz - koncerty - to będzie taka sobie. ale po canonach też się wiele nie spodziewaj. Szukaj raczej czegoć 2.8 :wink:
Koncerty to ze tak powiem mało uczęszczane miejsca będą a wręcz nawet jednostki w roku 2-3 więc do tego akurat nie przywiązuje dużej wagi, tyle żeby poprostu się dało cyknąć fotke. A co do ostrzenia podczas koncertu to ile mniejwiecej zajmuje mu złapanie ostrości? Bo oczywiście przyróżnicach rzędu ms to płacić więcej nie bardzo mi się kalkuluje tym bardzie że jak pisze to będą jednostkowe rzeczy.

Cytat Zamieszczone przez tpop
dozbieraj jeszcze ze 2 stowki i wez moze canona 100-300 USM (UltraSonic Motor - bardzo szybki i bardzo cichutki silnik AF)
1000zł (na allegro widzę po 1300) to jednak troche za dużo, raczej jestem zaciętym amatorem i aż takiej kwoty na obiektyw to bym nie chciał wydawać.

mmsza Pisałeś w tym poście o obiektywach, że tego canona 90-300 można kupić za 700zł (podejrzewam że nowego). Można wiedzieć gdzie?