Przejrzałem oferty na allegro i zacząłem poszukiwać sampli z tych obiektywów i zwątpiłem, tyle tego że powoli tracę orientację który robi leszpe. Chciałbym jakiś obiektyw do 300mm zmiennoogniskowy, ale w tej cenie (do 800zł) są tylko sigmy i tamrony przeważnie a te co są to z reguły na forum mają nienajlepsze opinie. Fotografowałbym tym ptactwo i różne inne ruszające się stwory
tyle że powoli tracę orientacje. Wiem że super obiektywu oczywiście w tej kwocie nie dostane, ale coś żeby może dało się czasem zabrać na koncert? Chociaż myśle że z reguły w tych pieniądzach to są ciemne dość szkła i trudno wykonać jakieś dobre foto na koncercie - ale może jest jakaś nadzieja?
Może ktoś by mi doradził jakiś obiektyw, bo narazie nie miałem zbyt wielkiej styczności z różnego rodzaju obiektywami i sprawdzenia jakie mają możliwości (tym bardziej że aparat mam od kilku dni i jestem jeszcze zielony). Żeby był w miare uniwersalny, dla amatora.
Mam nadzieję że ktoś będzie potrafił mi pomóc w wyborze. Z zakupem oczywiście bym się nie śpieszył, może poczekał na jakąś okazję? Tylko że musiałbym z grubsza wiedzieć na jakie obiektywy mam zwracać uwagę, jakich szukać.