witam-mam wersje demonstracyjną programu capture one pro i nie wiem w którym miesjcu lub zakładce znajde funkcje przerobienia zdjęcia z raw na jpg i jak to zapisać ? niby banalne ale nie daje rady.
witam-mam wersje demonstracyjną programu capture one pro i nie wiem w którym miesjcu lub zakładce znajde funkcje przerobienia zdjęcia z raw na jpg i jak to zapisać ? niby banalne ale nie daje rady.
Po prawo masz zakładki. Najniższa z nich Process odpowiada za wyplucie JPEGa czy TIFFa
To zależy, którą wersję C1 posiadasz. We wcześniejszych zamiast Process było Develop. W każdym razie w zakładce Process (Develop) w okienku Batch Editor klikasz pierwszy krzyżyk z lewej strony (Insert) i rozpoczyna się konwersja. Jeśli chcesz zmienić folder, do którego jest zapisywany plik wynikowy, możesz zmienić jego lokalizację klikając w zakładce Process (Develop) w okienku Batch Editor na przycisk : Change the current folder for processed images (drugi przycisk od prawej). Powodzenia...
właśnie dawałem na zakładke Process w której można wybrać Tiffa lub trzy rodzaje JPGa a następnie na górnym pasku zadań dawałem save i nic z tego nie wyszło ! jak wróce do domu to jeszcze raz zerkne.dziękuje za podpowiedzi.
Bo nie dajesz "Save" tylko takim krzyżykiem z boku po prawej dodajesz pliki do obróbki do listy (add images to batch convert czy coś takiego) a potem start process
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|