Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Tani, ostry obiektyw

Początki nałogu

Domyślnie

50 1.8,35-105 bardzo ostre i tanie,35-70 też przyzwoite.Jeżeli wystarczy Ci stałka to bierz 50tkę

Coś już napisał Awatar Lodek
    Miasto
    Chrzanów, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    nawet o nim nie myśl.

to nie kit. to 2 kilo kitu
    POPIERAM

chodzi o 28-90
    Ostatnio edytowane przez Lodek ; 31-07-2007 o 11:58
    Czarna skrzynka firmy C

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

Dziękuje za rady teraz wiem że dobrym wyborem jest 50 mm 1.8, jeśli ktoś by mógł mi powiedzieć coś o tym obiektywie 35-105 (wiem, że jest suwany, dobry zakres ma ale dokładnie to nic więcej)
    Aparat firmy Kanion

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez levybike Zobacz posta
    jeśli ktoś by mógł mi powiedzieć coś o tym obiektywie 35-105 (wiem, że jest suwany, dobry zakres ma ale dokładnie to nic więcej)
    swiatlo 3,5-4,5 acz jest tez wersja 4,5. Ten 3,5-4,5 występuje w 3 conajmniej wersjach: jedna suwana,druga normalna i trzecia normalna ale z usm.

theremin
    Guest

Domyślnie

W!

Koniecznie musi być z AF? Bo jeśli nie, to szczerze polecam CZJ Flektogona 2.4/35. Dla mnie to podstawowe szkło (i ogniskowa !) na cropie, do tego jakość bardzo dobra.

Pzdr!

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

Tak obiektyw jak najbardziej z AF,

35-105 pasowałbym mi, ponieważ jednak przemawiam tu zoom a nie stałka.
    Jeśli piszesz, że jest ostry to się posłucham :wink:

P.S. Ciekawe czy wszystkie te 3 wersje są tak samo dobre może ktoś z forum ma taki obiektyw ?
    Aparat firmy Kanion

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

A myślałeś o Tamronie 28-75 f/2.8
    Cena poleciała w dół...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu

Domyślnie

Są jeszcze Canony 28-105/3,5-4,5 i 24-80/3,5-4,5 - mozna czasem upolować za cos koło 500zł - czy to tanio dla Ciebie nie wiem. Maja USM, solidne wykonanie i są całkiem przyzwoite optycznie.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Domyślnie

kiedyś wchodzi gość do sklepu komputerowego - sprzedawca pyta czego szuka;
    na to klient że karty graficznej
    sprzedawca: a jakiej?
    klient: nooo... dobrej i taniej
    sprzedawca: a po co panu dwie??

wiem że drogie/tanie to indywidualna sprawa i zalezy od zasobności portfela... dla mnie tanim i ostrym jest tamron 28-75 lub 17-35/50 ktore to mozna polecić pomimo ich wad

osobiście po 1,5 rocznym doswiadczeniu z lustrem i paru zakupach mam jeden wniosek; jesli tylko sie da, to unikać półsrodków typu tamron/sigma; wolałbym pozyczyć kase (np u rodziców :-) jak sie da) i oddawac po troche niz kupic gorsze szklo a pozniej kombinowac jak je sprzedac i dokupić lepsze
    zanaczam ze to tylko moja filozofia

a tamrona moge polecic bo mam (niestety na poczatku przygody z lustrzanka zastosowałem półsrodek )
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    osobiście po 1,5 rocznym doswiadczeniu z lustrem i paru zakupach mam jeden wniosek; jesli tylko sie da, to unikać półsrodków typu tamron/sigma; wolałbym pozyczyć kase (np u rodziców :-) jak sie da) i oddawac po troche niz kupic gorsze szklo a pozniej kombinowac jak je sprzedac i dokupić lepsze
    Zgadzam się zupełnie, ale trzeba wziąć poprawkę na jedną rzecz: jeśli ktoś jest początkujący i nie jest pewny czy to jest pasja, czy jednak pozostanie na poziomie "niedzielnego pstrykania", a nie ma wolnej gotówki, to naturalne, że zastanawia się czy wydać kilka kilo plnów na sprzęt.

Wypowiedź oczywiście nie dotyczy autora wątku, bo go nie znam, to takie raczej teoretyczne rozważania odnośnie zakupu taniego sprzętu ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów