Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Czy ten 350d jest ok????

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Czy ten 350d jest ok????

Witam! Mam pytanie do Was czy ta aukcja http://allegro.pl/item219449764_cano...gw_gratis.html Jest aby napewno ok???? Przymierzam sie do kupna pierwszego dslr'a i nie wiem czy to dobry wybór. cena jest kusząca wiem że trzeba wszystko dokupic ale czy to nie jest jakiś szajs z tego aparatu????? pisze że prawie nowy,więc?????
    Boję się władowac na coś z czym będę musiał zaraz latać na Żytnią.

Iktorn92

Uzależniony

Domyślnie

Mnie zastanawia kilka rzeczy.
    Najpierw "aparat zasilany batterypackiem Canona"...
    ...a potem "Licytujesz sam aparat! Bez karty pamięci, bez ładowarki, bez baterii"

1. To jest ten batterypack, czy nie, bo zdanie wybitnie niejednoznaczne?
    2. Czyżby "na wystawę" do sklepu aparat przychodził bez ładowarki i baterii?

Do tego kolor srebrny... to chyba nie od nas (?), więc i licho wie skąd ... poprawka, jest wzmianka o "Rebel XT", także zabawki zza oceanu.
    Czy facet wystawia faktury VAT? Czy są na ten aparat jakiekolwiek papiery? Pudełko chociaż?
    A skoro temat już się pojawił, to jak to jest (lub jak powinno być) z gwarancją na sprzęt powystawowy?
    Ostatnio edytowane przez APP ; 30-07-2007 o 10:52

Początki nałogu

Domyślnie

no nie wiem... "Licytujesz sam aparat! Bez karty pamięci, bez ładowarki, bez baterii."

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Boję się władowac na coś z czym będę musiał zaraz latać na Żytnią.
    Nie wylądujesz... nie ma gwarancji.
    Jak Ktoś mądrze na forum powiedział: "Kto oszczędza ten 2 razy płaci"(za nieścisłości przepraszam, ale sens zachowany)

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no nie wiem. Ostatnie zdanie w aukcji to "Pamiętaj, że na aparacie jest nazwa Rebel Xt, a nie 350d." A zatem jest to wersja z USA. Jestem wręcz prawie pewien ze to tzw "Refurbrished" czyli sprzet ktory w ramach gwarancji trafil do serwisu ale poprzedni wlasciciel albo dostal zwrot kasy albo wymiane na nowy. Bardzo mozliwe ze kupisz i bedzie wszystko ok. Aczkolwiek czy to refurbished czy egzemplarz powystawowy to powinien to byc kompletny zestaw z ladowarka i akumulatorem.
    Gosc pisze w aukcji ze aparaty nie są używane a na górze w pozycji stan jest "uzywany". Kilka negatywnych i neutralnych komentarzy zaufania też nie wzbudza. Poszukaj moze jakiejs innej oferty.

Uzależniony

Domyślnie

Gosc pisze w aukcji ze aparaty nie są używane a na górze w pozycji stan jest "uzywany".
    Jeśli się czepiamy, to bądźmy ściśli: "(...) niektóre z nich nawet nie były w niczyich rękąch."
    Zakładając, że to, co napisane, jest prawdą, trudno wystawiać sprzęt "powystawowy" jako nówki, zwłaszcza jeśli przynajmniej niektóre egzemplarze noszą jakieś ślady używania, punkt dla sprzedającego.

Ja jeszcze raz podnoszę kwestię gwarancji na sprzęt powystawowy. Może ktoś zna to z autopsji?

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Jeśli się czepiamy, to bądźmy ściśli: "(...) niektóre z nich nawet nie były w niczyich rękąch."
    Zakładając, że to, co napisane, jest prawdą, trudno wystawiać sprzęt "powystawowy" jako nówki, zwłaszcza jeśli przynajmniej niektóre egzemplarze noszą jakieś ślady używania, punkt dla sprzedającego.
    inny cytat z tej samej aukcji "Aparaty są 100% sprawne, bo nie używane".

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

body 1 285 + oryginalna bateria 275 + podróba ładowarki 120 + kable 100 zł + obiektyw na początek 200 zł i masz już koło 2000 zł . Warto ? odpowiedz sobie sam .
    ( za tą lub podobna kase można kupić zestaw fabryczny )

Uzależniony

Domyślnie

Aparaty są 100% sprawne, bo nie używane
    Tak, facet miesza i lubuje się w nieścisłościach, ale to akurat zwali na skrót myślowy i zaznaczy, że linijkę wcześniej w opisie wszystko jest wyjaśnione (tym bardziej, że towar wystawił właśnie jako używany").
    Kończymy słowne gierki ;-) Potencjalny kupiec powinien jasno z tym panem porozmawiać i zażądać ew. uściśleń w opisie, jeśli nadal będzie chciał licytować. Aukcja nie budzi zaufania, IMO ryzyko nie warte oszczędności, a Tomas1972 znakomicie pokazał, że tak na dobrą sprawę, to to w ogóle nie ma sensu. Świetny przykład marketingu ;-)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 30-07-2007 o 11:35

Zablokowany

Domyślnie

Takie ,,cudowne'' oferty zawsze zastanawiają. Wielu kupujących nie pamięta, bądź nie wie o jednej rzeczy. Sprzęt bez gwarancji to groźba wydania kasy np na migawkę. Nie wiesz jaki ma przebieg, a wymiana migawki w serwisie to kilka stówek. Szybko ci się wyrówna z zakupem nowego. Wczoraj dzwonil do mnie kuzyn, że gdzieś w Wielkopolsce jest gość sprowadzający powystawowe i poserwisowe 20 d za - uwaga - 900 pln za body. Napalił się (to absurd, taka cena), ale odszukał w necie klienta. Gość już 4 razy wymieniał body, teraz ma piąte w serwisie. Warto?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=24326 - ja tylko podrzucę wątek mojego autorstwa i ja bym nie ryzykował kupna takiego sprzętu, za dużo nieścisłości jak dla mnie
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów