Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: 5D + 24-70 = problem z ostrymi zdjeciami w ruchu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jeszcze lepiej: do pokoju z kotem wpuścić muchę. I nie chodzi o ogniskowanie na owada.
    :-D - racja! Ale dla nielubiących owadów, a chcących ćwiczyć AF polecam zestaw kot + lusterko + okno nie od północy. Łapanie "zajączków" przez kota i kota przez fotografa to na początek też dobre ćwiczenie.

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Trochę się OFT zrobił...
    Słuszna uwaga. Pora kończyć, bo faktycznie w łańcuchu pokarmowym po musze nic ciekawego (przynajmniej dla celów AF) już raczej nie ma...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Apropo szybkości AF i obiektów fotografowanych - Ja przezyłem ostatnio dramatyczne chwile. Na corocznym rodzinnym grilowaniu (takie tam ok. 20 dorosłych osób i lodówka pełna trunków) było osmioro dzieci, cztery psy i dwa koty. Moja 20 z podpietym 24-70 odmówiła posłuszeństwa (jesli chodzi o ostrzenie) i po parunastu próbach zachowania dla potomności calego zamieszania skończyłem swoja przygodę z fotografia i zacząłem całonocną przygodę z lodówką piwa - ta przynajmniej nie uciekała, chociaż zdażyło jej się czasami tracić ostrość i pion.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jeżeli chodzi o celność AF-a to 5D dużo niestety brakuje do D200. Ja w 5D używam tylko punktu centralnego i w sytuacjach dynamicznych ciężko jest tym robić zdjęcia niestety. Użycie innego punktu to duże ryzyko "pudła". Głupie wychodzenie młodych z kościoła, kiedy mam jeszcze dużą dziurę i już często ostrość zostaję "za" młodymi. Na szczęście zawsze coś trafi. Niemniej szybkie przekadrowanie po strzale centralnym może być za wolne jednak a zaufanie innym punktom jest niepewne. Dlatego tak jak już pisałem w wielu miejscach.... wsadzić matrycę 5D do D200 i będziemy mieli znakomity aparat.
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów