Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: pytanie o dobry fotolab w 3mieście

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Może to się wydać dziwne, ale swego czasu zleciłem zrobienie paru zdjęć labowi w Media Markt w Gdańsku.
    I fotki wyszły całkiem, całkiem (jak na moje - pstrykaczowskie oko ;-) ). Profil labu to (taką przynajmniej dostałem informację) sRGB.
    Nie robią korekty zdjęć na własną rekę. To co dostają, tak robią odbitki (robiłem parę wołanych RAW-ów, więc mi na tym zależało).

I cenowo sa atrakcyjni.

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie Ankara i Fotokadr

Witam
    Ankara dwa lata temu była ok.
    Dziś nie. Spiepszyli mi zdjęcia nie raz. Nie mają żadnego skalibrowanego monitora, korekte robią na oko.
    A nawet jak im zabronię ingerencji to proces jest uatawiony raz tak raz tak.
    Dali mi po jakims czasie profile . Po ich zainstalowaniu na swomi monitorze ( skalibrowany SpectraView 1990) widziałem koszmarne, ciemne kolory.

Fotokadr zaliczył też poważną wpadkę i już z nich nie korzystam.
    Ci mają jednak skalibrowane monitory i gościa co umie obrabiać pliki. Ale znowu proces okazał sie najsłabszą strone. Przepalili mi strasznie zdjecia, twierdzili, że takie były moje pliki, obejrzeliśmy je na ich skalibrowanym monitorze i przeprosili.

Wtedy zdjecia wykonalem na szybko w KODAK w Alfa centrum . Szybko i jasnośc i kolory okazały się prawie ok. To trzymają parametry procesu przynajmniej.

tam obok Młyna w Gdańsku też jest ok - dawno tam nie robiłem

Pozdrawiam

Wiesiek

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam
    Trochę odświeżę ten wątek :-)
    Jak prezentuje się obecnie stan fotolabów w 3city?
    Coś się ostatnio zmieniło na lepsze/gorsze?
    Pozdrawiam!

Rafał
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Dopiero zaczyna Awatar pplecke

Domyślnie

Podobnie jak kilku znajomych jestem bardzo zadowolony z jakości zdjęć i obsługi w Ankarze , no i od niedawna można wrzucać pliki na serwer ftp dzięki czemu zamawianie odbitek jest nieco wygodniejsze

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Foto kadr Ignacy Langa Kołobrzeska , analog i cyfra . Jeszcze się nie zawiodłem .

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów