Będzie pewnie niebawem w Podpromiu podobna
Co do tej żaby pamiętam że miała nazwę - Afrykańska Żaba Byk![]()
Będzie pewnie niebawem w Podpromiu podobna
Co do tej żaby pamiętam że miała nazwę - Afrykańska Żaba Byk![]()
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
I "byk" dotyczy właśnie tych odgłosówZnam to z opowiadań i to jedyne co mnie powstrzymuje przed dołączeniem tego gatunku do hodowli ;P
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW
Dawno nic nie pokazałem, to może wrzucę ostatni temat jaki męczyłem przez weekend
Zegarki, temat podobno trudny jak biżuteria![]()
1.
2.
3.
Zdjęcia składane z dwóch, wywołane z jednego rawa, raz ciemniej dla bransoletki i koperty a raz jaśniej dla cyferblatu, całość później zmontowana w szopie.
Tło to szyba z antyramy z czarnym tłem materiałowym pod spodem, wszystko w namiocie 75cm, 3 świetlówki o mocy każda 55W/300W (moc świetlówkowa/moc zwykłej żarówki), ustawione góra - lewo - prawo.
Body 400D + EF-s 60mm 2,8 macro.
Kurz jest denerwujący, na bieżąco zdmuchiwałem powietrzem z kompresora ale i tak się osadził... (patrz 2 zdjęcie)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
EDIT:
Ja sie na tym silniku forum zmienia tytuł całego tematu ??
Ostatnio edytowane przez michal.s ; 22-01-2008 o 18:44 Powód: Automerged Doublepost
Próbowałem kiedyś z dużo gorszym skutkiem jak u Ciebie :-D ale nie miałem namiotu i oświetlenia.Fotki jak znalazł do reklamy :smile: .
Najbardziej podoba mi się 1 potem 2 a na końcu 3. Jeśli chodzi o samą technikę - światło, tło, itp. to spisałeś się na medal - chciałbym tak to umieć poustawiać. Mam zastrzeżenia co do kadrowania: 1 nawet nieźle, ale ciekawy jestem jakby pokazać też całe odbicie zegarka. W 2 troszeczkę szerzej - jest jakby delikatnie obcięte z góry i dołu a na 3 z góry obcięte a z dołu nie - trochę dziwnie to wygląda, jakby trochę przypadkowo skadrowanie.
Co do poprzednich zdjęć to podobają mi się bardzo! Kadry lepsze. Jakość trochę siada ale przy takich czułościach to zrozumiałe.
Ostatnio edytowane przez jinks ; 22-01-2008 o 19:42
Miłego dniamoja www
#1 the best, przychylam się do uwag o wykadrowaniu ale generalnie pozytywne wrażenie,
#2 nie przemawia do mnie głębia, wydaje się, że zaczyna się za daleko, z wykadrowaniem całość wygląda jakoś sztucznie
#3 - widać w odbiciu pokój(?)
nr 1 rządzi
"nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"
Tak, niestety w trzecim widać odbicie pokoju, zobaczyłem to dopiero na kompie i nie chciało mi się od nowa "studia" rozkładać :-|
Aż tak źle że nawet nie warto komentować ?
Chciałbym się dowiedzieć co w przyszłości poprawić przy tego typu zdjęciach![]()