Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: stałka do portretu, jakieś zalecenia?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Mam pytanko do Was. Planuje zakup portretowej stalki do FF. Pod uwage biore 85 1.2 oraz 135 2. Mam 85 1.8 ale lubi sobie czasem poleciec za mocno w tyl, wiec czuje sie z nia niepewnie. Ale ogniskowa fajna jak dla mnie. Mam tez Sigme 150 2.8 troszke jakby za dlugo. Wiec mam rozterki, czy mega swiatlo, wolny AF (85) ale przyjemna ogniskowa - czy moze gorsze swiatlo, szybki AF ale dluzej. Do uzytkownikow obu szkiel, ktore bardziej Wam 'lezy'?
    .

Coś już napisał Awatar zejleman
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Mam pytanko do Was. Planuje zakup portretowej stalki do FF. Pod uwage biore 85 1.2 oraz 135 2. Mam 85 1.8 ale lubi sobie czasem poleciec za mocno w tyl, wiec czuje sie z nia niepewnie. Ale ogniskowa fajna jak dla mnie. Mam tez Sigme 150 2.8 troszke jakby za dlugo. Wiec mam rozterki, czy mega swiatlo, wolny AF (85) ale przyjemna ogniskowa - czy moze gorsze swiatlo, szybki AF ale dluzej. Do uzytkownikow obu szkiel, ktore bardziej Wam 'lezy'?

do FF jak najbardziej zainwestowałbym w 135. Piękny obiektyw. Szybki AF. Mało zawodny. Niestety miałem tylko przyjemność po testowania na APS-c.

Uprawnienia umieszczania postów