Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 159

Wątek: stałka do portretu, jakieś zalecenia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymcik Zobacz posta
    a ja polecam skleić kita superglue na 50 mm i będzie świetna, najtańsza na rynku stałka :]
    <lol>

powiedz kolego jak zrobić żeby kit miał światło 1.8 i nie będę się bawić w klejenie...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Negative Zobacz posta
    Witam jeszcze raz, z pytaniem czy zdarzają się przypadki felernych obiektywów C85 f1.8? Tzn. czy trzeba omijać jakieś szt. z konkretnymi nr seryjnymi jak w przypadku C70-300?
    Widzę po stopce że obiektyw zakupiony.
    Czy można się dowiedzieć gdzie ( wysylkowo) jaka cena i co z tymi numerami ?
    Pozdrawiam

Negative
    Guest

Domyślnie

Sklep Foto-Bogutti cena 1475zł bez osłony (tulipana).

Czy warto kupic Filtr Canon 58mm Protector do obiektywu? Chodzi mi jedynie zeby zabezpieczyc szkło przez uszkodzeniami mechanicznymi i jednoczesnie nie tracic jakosci generowanych obrazów.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Ostatnio kupiłem u Nowarta, z zaprzyjaźnionego forum Nikona :], EF 85 1.8mm. Nówka w cenie 1330pln. Sprowadza też inne szkiełka. Polecam.
    Ostatnio edytowane przez chyrus ; 01-09-2007 o 22:50

Negative
    Guest

Domyślnie

Sprowadza? a skąd? Jest gwarancja w Polsce?

Negative
    Guest

Domyślnie

Czy warto kupic Filtr Canon 58mm Protector do obiektywu? Chodzi mi jedynie zeby zabezpieczyc szkło przez uszkodzeniami mechanicznymi i jednoczesnie nie tracic jakosci generowanych obrazów.

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Vitez, pytanko do Ciebie bo temat nieco powedrowal na 85/1.8. Powiedz mi czy czesciej uzywasz 50/1.4 czy 85/1.8 no i czy 85tka nie jest za dluga pod cropem? Zastanawiem sie nad kupnem jednego z tych szkiel i nie wiem na ktore postawic... Powiedz tez jak te szkal spisywaly sie z 30D i z ktorego jestes bardziej zadowolony
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Vitez, pytanko do Ciebie bo temat nieco powedrowal na 85/1.8. Powiedz mi czy czesciej uzywasz 50/1.4 czy 85/1.8 no i czy 85tka nie jest za dluga pod cropem? Zastanawiem sie nad kupnem jednego z tych szkiel i nie wiem na ktore postawic... Powiedz tez jak te szkal spisywaly sie z 30D i z ktorego jestes bardziej zadowolony
    pytanie cokolwiek dziwne biorac pod uwage ze masz 50 1.8...
    widzisz co nim zrobic mozesz i zmiana wersji na 1.4 tu nic specjalnie nie zmieni...
    jak uwazasz ze potrebujesz ciasniejszych kadrow to kup 85...

docen to iz powstrzymalem sie od ciezkich zlosliwosci
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Thunder - wpadnij na kawkę to sam się przekonasz co lepiej :wink: :smile:

Pytanko skierowane do Vitez-a, ale pozwolę sobie wtrącić 3 grosze :wink:

Miałem pod x1.6 oba te szkiełka i znacznie częściej używałem 85 ale to wszystko kwestia preferencji, po prostu bardzo podszedł mi ten zakres. Układanie kadru przy 135mm to moja specjalność :wink: lubię ten zakres jak żaden inny i świetnie się z nim czuję ale u ciebie może być dokładnie odwrotnie więc ciężko na opiniach innych wybrać obiektyw dla siebie, tutaj raczej można uzyskać opinię czy szkiełko jest dobre optycznie/mechanicznie, ale które tobie akurat podpasuję to czysta loteria

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów