Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Sklep Foto-Bogutti cena 1475zł bez osłony (tulipana).
Czy warto kupic Filtr Canon 58mm Protector do obiektywu? Chodzi mi jedynie zeby zabezpieczyc szkło przez uszkodzeniami mechanicznymi i jednoczesnie nie tracic jakosci generowanych obrazów.
Ostatnio kupiłem u Nowarta, z zaprzyjaźnionego forum Nikona :], EF 85 1.8mm. Nówka w cenie 1330pln. Sprowadza też inne szkiełka. Polecam.
Ostatnio edytowane przez chyrus ; 01-09-2007 o 22:50
Sprowadza? a skąd? Jest gwarancja w Polsce?
Czy warto kupic Filtr Canon 58mm Protector do obiektywu? Chodzi mi jedynie zeby zabezpieczyc szkło przez uszkodzeniami mechanicznymi i jednoczesnie nie tracic jakosci generowanych obrazów.
Vitez, pytanko do Ciebie bo temat nieco powedrowal na 85/1.8. Powiedz mi czy czesciej uzywasz 50/1.4 czy 85/1.8 no i czy 85tka nie jest za dluga pod cropem? Zastanawiem sie nad kupnem jednego z tych szkiel i nie wiem na ktore postawic... Powiedz tez jak te szkal spisywaly sie z 30D i z ktorego jestes bardziej zadowolony![]()
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Thunder - wpadnij na kawkę to sam się przekonasz co lepiej :wink: :smile:
Pytanko skierowane do Vitez-a, ale pozwolę sobie wtrącić 3 grosze :wink:
Miałem pod x1.6 oba te szkiełka i znacznie częściej używałem 85 ale to wszystko kwestia preferencji, po prostu bardzo podszedł mi ten zakres. Układanie kadru przy 135mm to moja specjalność :wink: lubię ten zakres jak żaden inny i świetnie się z nim czuję ale u ciebie może być dokładnie odwrotnie więc ciężko na opiniach innych wybrać obiektyw dla siebie, tutaj raczej można uzyskać opinię czy szkiełko jest dobre optycznie/mechanicznie, ale które tobie akurat podpasuję to czysta loteria![]()