Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: stuki w 70-200

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Odgrzeje ten stary wątek bo mój 70-200 4,0L IS zaczął stukać, tyle że dla odmiany odgłosy dochodza tylnej części obiektyw ( a nie jak opisuje autor tego wątku z przedniej ). Jakoś miąlem ostatnio przerwe w użytkowaniu tego szkła ale nie przypominam sobie żeby aż tak wyrażnie coś tam "stukało" lub poruszłało się. Moze ktoś z użytkowników ma pod ręką taką zabawke i wykonał by dla mnie test porównawczy .
    no wykonalem test organoleptyczny. stuka, jak ma stukac, po Bozemu: z przodu. z tylu jest onanistycznie sztywno i zero odglosu
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no wykonalem test organoleptyczny. stuka, jak ma stukac, po Bozemu: z przodu. z tylu jest onanistycznie sztywno i zero odglosu
    Akustyku masz wersje IS czy bez IS ?? bo w moim IS po dokładniejszuym obsłuchaniu stuka i z tyłu i z przodu ( to juz nie bardzo po Bożemu ) . Podejrzewam że z przodu stuka wewnętrzne zoomowanie ( ciszej ) a z tyłu (głośniej) żyroskop IS

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Akustyku masz wersje IS czy bez IS ?? bo w moim IS po dokładniejszuym obsłuchaniu stuka i z tyłu i z przodu ( to juz nie bardzo po Bożemu ) . Podejrzewam że z przodu stuka wewnętrzne zoomowanie ( ciszej ) a z tyłu (głośniej) żyroskop IS
    no wlasnie mialem napisac korekte, ale musialem z chaty poleciec. oczywiscie, mam bez IS.

jako czlowiekowi landszaftowemu pstrykanie z reki mi nie grozi i moge sobie normalnie, jak Bozia przykazala, fotografowac ze statywu
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no wlasnie mialem napisac korekte, ale musialem z chaty poleciec. oczywiscie, mam bez IS.

jako czlowiekowi landszaftowemu pstrykanie z reki mi nie grozi i moge sobie normalnie, jak Bozia przykazala, fotografowac ze statywu

Ha i to jest sedno dlaczego twoje prace tak wyróżniają sie na tle reszty - że Tobie się chce walczyć z 3 nogami a 90% z nas nie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ha i to jest sedno dlaczego twoje prace tak wyróżniają sie na tle reszty - że Tobie się chce walczyć z 3 nogami a 90% z nas nie
    szczerze mowiac, to to jest kwestia nawyku, a raczej obejrzenia zdjec, zwrocenia uwage na to jak samemu sie mysli o ujeciu ze statywem i bez, wyciagniecia wnioskow i wyrobienia przyzwyczajenia do uzycia statywu. w imie zasady, ze lepiej 1 zdjecie dobre niz 5 drewnianych.

trzeba sie przyzwyczaic do tego i wchodzi w krew. tak jak jezdzenie 50 km/h po miescie w Germanii albo Holandii. na poczatku wydaje sie, ze sie nie da, a po 2-3 tygodniach noga juz sama zatrzymuje sie na gazie odruchowo
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów