Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: stuki w 70-200

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

a miales zalozony uv filtr?
    wogole obudowa tego lensu jest dosyc pancerna ...nie wiem jak mozna sie postararac zebym cos tam wpadlo
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    A jasne że miałem i to bardzo onan....ups, przepraszm, B+W
    w ogole obudowa tego lensu jest dosyc pancerna ...nie wiem jak mozna sie postararac zebym cos tam wpadlo
    Pancerna to nie znaczy szczelna, pierścień ostrzenia, pierścień zoomu... a pył wlezie Ci wszędzie... tyle że mnie to lotto, jak zacznie zgrzypieć to go wyślę na Żytnią do czyszczenia a jak wróci będę focił dalej :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

A mi w sumie spadł dwa razy na glebę...Może dlatego stuka?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    wogole obudowa tego lensu jest dosyc pancerna ...nie wiem jak mozna sie postararac zebym cos tam wpadlo
    Bardzo łatwo, mi po 1dnym wypadzie na wyścigi konne /4L załapało sporo syfu pod przednią soczewką, /2.8L również bardzo szybko wciąga kurz jak i każde inne szkło.

Pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Witam !

Odgrzeje ten stary wątek bo mój 70-200 4,0L IS zaczął stukać, tyle że dla odmiany odgłosy dochodza tylnej części obiektyw ( a nie jak opisuje autor tego wątku z przedniej ). Jakoś miąlem ostatnio przerwe w użytkowaniu tego szkła ale nie przypominam sobie żeby aż tak wyrażnie coś tam "stukało" lub poruszłało się. Moze ktoś z użytkowników ma pod ręką taką zabawke i wykonał by dla mnie test porównawczy .
    Tak swoją droga to gdzie w tym szkle znajduje się układ IS bo wg mnie tylko on mógłby byc przyczyną tych odgłosów ??

Co najwazniejsze obiektyw nadal dziła prawidłowo więc zbytnio nie jestem zmartwiony tym stukaniem ale byłbym wdzięczny za odpowiedż

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Odgrzeje ten stary wątek bo mój 70-200 4,0L IS zaczął stukać, tyle że dla odmiany odgłosy dochodza tylnej części obiektyw ( a nie jak opisuje autor tego wątku z przedniej ). Jakoś miąlem ostatnio przerwe w użytkowaniu tego szkła ale nie przypominam sobie żeby aż tak wyrażnie coś tam "stukało" lub poruszłało się. Moze ktoś z użytkowników ma pod ręką taką zabawke i wykonał by dla mnie test porównawczy .
    no wykonalem test organoleptyczny. stuka, jak ma stukac, po Bozemu: z przodu. z tylu jest onanistycznie sztywno i zero odglosu
    www albo tez flickr

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

No to chyba mam coś nie tak bo u mnie z przodu jest cicho a styłu coś lata - ale zdjęcia in tak robi

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    ja mam bez is, i stuka. Ale fotki robi, więc może stuka, żeby robić?
    I tu bym wstawił tekst o świstaku...

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no wykonalem test organoleptyczny. stuka, jak ma stukac, po Bozemu: z przodu. z tylu jest onanistycznie sztywno i zero odglosu
    Akustyku masz wersje IS czy bez IS ?? bo w moim IS po dokładniejszuym obsłuchaniu stuka i z tyłu i z przodu ( to juz nie bardzo po Bożemu ) . Podejrzewam że z przodu stuka wewnętrzne zoomowanie ( ciszej ) a z tyłu (głośniej) żyroskop IS

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Akustyku masz wersje IS czy bez IS ?? bo w moim IS po dokładniejszuym obsłuchaniu stuka i z tyłu i z przodu ( to juz nie bardzo po Bożemu ) . Podejrzewam że z przodu stuka wewnętrzne zoomowanie ( ciszej ) a z tyłu (głośniej) żyroskop IS
    no wlasnie mialem napisac korekte, ale musialem z chaty poleciec. oczywiscie, mam bez IS.

jako czlowiekowi landszaftowemu pstrykanie z reki mi nie grozi i moge sobie normalnie, jak Bozia przykazala, fotografowac ze statywu
    www albo tez flickr

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów