mamiski: nie to nie problem z obiektywem fakt ze testy byly na 2 kitach i sigmie ktora ma 1 dzień. Może nie są to są to super obiektywy ale nie w tym rzecz. Bralem od kumpla aparat z jego obiektywem celowalem w to samo miejsce (nie byla to jednokolorowa sciana) tylko kolorowe pudełko. U niego od razu znalazł ostrość u mnie nie. Była wymiana obiektywów u niego na moim ostrzylo u mnie na jego nie. Na Sigmie ta sama przygoda. Wiem że na manualu dam rade ale w koncu nie o to chodzi aparat ma miesiąc, że też podczas testów nie robiłem zdjeć w gorszych warunkach.

Yuri47: dokładnie tak było, kumpel próbował moim aparatem złapać ostrość i też nie potrafił, a ja jego bez problemu. Staliśmy też prawie ramie w ramie i w ten sam punkt celowaliśmy.

werek: jak będe w Warszawie napewno tak zrobie chyba że wcześniej wyśle no ale to dopiero po urlopie

Myślicie że to tylko jakaś korekta ustawień w serwisie? czy bardziej jakaś usterka no bo przy dobrym świetle wszystko jest wg mnie dobrze szybko łapie i bez boleśnie.
Dzięki za odpowiedzi