jak może być problem z obiektywem jak prubowala na obiektywie kolegi i to zamo wychodzil to musi byc cos z korpusem serwis powinien to szybciutko zalatwić
jak może być problem z obiektywem jak prubowala na obiektywie kolegi i to zamo wychodzil to musi byc cos z korpusem serwis powinien to szybciutko zalatwić
Dla mnie sprawa jest oczywista: Wyślij puszkę, a nawet puszkę i kita do serwisu. Coś jest skopane.Yuri47: dokładnie tak było, kumpel próbował moim aparatem złapać ostrość i też nie potrafił, a ja jego bez problemu. Staliśmy też prawie ramie w ramie i w ten sam punkt celowaliśmy.
może się powtórze ale jeżeli masz problem z obiektywem i body a oba są canona to jak najbardziej wysyłaj w tym przypadku do serwisu. zgłoś nieprawidłowe działanie autofocus'a i poproś o strojenie. Taka usługa jest bardzo szybka i robiona w ramach gwarancji. ja wczoraj odebrałem wlasnie kit i body z regulacji i stan po a przed to jak niebo i ziemia (ale teraz i tak mam nowe szkielka do zabawy wiec kit poszedl w odstawke)
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
Problem z AF może wynikać z kurzu na soczewkach sensora AF. Dmuchnij w nie z gruszki przed następnym sprawdzeniem działania aby wyeliminować tę prozaiczną przyczynę.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
piast9, a może by tak od razu GRUCHNĄĆ młotkiem?! To nowy aparat! Ja mam dwuletni i nie mam takich problemów!
Co się tak denerwujesz? piast9 może mieć rację, choć wcale nie musi;-) Skoro syfy mogą się znaleźć na matrycach nowych aparatów, to równie dobrze mogą trafić na czujniki AF. Dmuchnąć gruchą nigdy nie zaszkodzi, chociaż zdaję sobie sprawę doskonale, że w nowym sprzęcie to strasznie wkurzające.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl