Własnie dzisiaj kupiłem tego Tamrona i nie jest znów taki głośny bez przesady.
Ale miełm wczesniej kilka szkieł a ten jest naprawdę ŻYLETA , moje wczesniejsze Canony nie mogą wystartować przy nim - niestety
Jestem zaskoczony -pozytywnie rzecz jasna bo do tej pory tą firmę uważałem za drugą ligę a tu zaskoczenie![]()
7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mało tego, Tamron montuje niektóre szkła firmowane potem przez Zeissa.![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Czy dzwieki z AF Tamrona 28-75 oraz 17-50 sa takie same? Mam wersje 28-75 i ten jest naprawde cichy... Glosna to jest moja mlotowiertarka Einhell 920Wat :P
17-50 jest ewidentnie głośniejszy ale nie ma to nic wspólnego z wiertarką jak piszą niektórzy.
Mam 17-50 -przednia sztuka. Kupiłem teraz c. 24-105/...L i powiem szczerze, optycznie Tamron nie ustępuje na jotę L-ce. W środku czyli przy 24 jest lepszy od Canona a przy 50 taki sam może ciut na +. Przewaga Canona to oczywiście zakres, IS i AF. Tamron - przednia sztuka-również pozostał dla światła
i szerokiego kąta!
JanuszP. - przegladajac galerie zrobione Canonem 24-105L odnosze wrazenie, ze mimo wszystko to inna klasa, anizeli zdjecia z Tamrona 17-50... Po pierwsze, jakby zdecydowanie lepsza praca w mocnym swietle (nie ma tylu przepalow, zdjecia sa kontrastowe i z duza iloscia przejsc tonalnych). Po drugie plastyka zdjec z L-ki jest... taka jakby... idealna po prostuBokeh rowniez bardzo dobry... Patrzac na zdjecia z Tamrona widze dobra ostroc, nasycone kolorki, ale... brakuje mi "tego czegos", co tak trudno zdefiniowac, a co ma Canon 24-105L
))
Zgodzicie sie ze mna?
lete
Dlatego też mam c. 24-105:wink: