Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 85

Wątek: Wyższa szkoła jazdy dla fotografów ślubnych

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Dobre. Piszesz wcześniej że "Osoba która ma nikona to wróg nr 1 na forum". Ja jakoś tego nie zauważyłem. Ciekaw jak inni to widzą?

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Temat byl poruszany setki razy.
    Od pewnego czasu bezproduktywne dyskusje prowadzace do wojen systemowych sa slusznie ucinane.
    I tego sie trzymajmy.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Decydując się na pisanie na tym forum wymaga pogodzenia się z obowiązującą opinią na temat kanona. Mam zwkłe lustro tejże marki, ale cyfrę już ze stajni Minolty, której nigdy nie zamienię na coś spod literki C. Ważna jest przyjemność z fotografowania i nauka, a czym się to będzie robić, to już sprawa drugorzędna.
    To, jak każde inne forum, uczy pokory i dystansu do rzeczywistości, zwłaszcza przy kontakcie z oanistami sprzętowymi.
    Ale gdyby nie to forum, to wiedzę miałbym mniejsza

Wracając do tematu 2in1, to prawda jest taka,że nie każdy przyklada wagę do doskonałości we wszystkichaspektach życia. Gdyby tak było, to Polska wyglądałaby jak połączenie szwajcarskiej precyzji z niemieckim porządkiem i japońską myślą techniczną, a tak nie jest.
    Jeden woli mić perfekcyjne zdjęcia i perfekcyjny film ze ślubu spędzając pół życia na szukaniu tych dwóch jedynych specjalistów, inny będzie szukal kucharza świetnie gotującego, a kto inny będzie się rozglądał za florystą czy ładną salą.

Liczy się to co pozostaje w sercu i w umyśle z tego Jedynego Dnia, a nie to czy zdjęcia są świetne lub pieczeń dobrze doprawiona:P I tak potem kaseta wraz ze zdjęciami leży gdzieś głeboko w szyfladzie. Życie biegnie za szybko, młodzi wybiegają bardziej myślami w przyszlość niż w przeszłość. Ciekawe ile razy, statystycznie, każde małżeństwo zagląda do albumu ze ślubu?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

mruczek napisał: Ciekawe ile razy, statystycznie, każde małżeństwo zagląda do albumu ze ślubu?
    Chyba tylko przez pierwsze pół roku. Ostatnio robiłem album i chciałem zobaczyć jak inni to robią. To mój kuzyn (2 lata po ślubie) i moja koleżanka (nie cały rok) nie mogli znaleźć swoich albumów.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no to chyba dokupie kamerę z takim statywem

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pan sobie lampkę tego Fuji wężykiem zasłonił. A poza tym zgadzam się z Jarkiem - co nas to?

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

przezywacie to jak mrówka okres :P

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jeśli jakość Twoich prac jest lepsza, to to ludziom pokaż. Jeśli się na Ciebie i tak nie zdecydują, to zwyczajnie nie byli to Twoi klienci. Oni Ciebie nie chcieli, w efekcie końcowym zapewniam Cię, że Ty również ich byś nie chciał. Tyle.
    nic dodac - nic ujac... pozdrawiam wszystkich ktorzy wiedza co to ISO :P

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

"oskarkowy"....
    LUBIĘ CIĘ za to że masz dystans do rzeczywistości a nie tylko jak ci młodzi - pretensje.
    Jakby co - możesz liczyć na mnie :-)
    Pozostałym - polecam analizę pojęcia "obiektywizm" - bynajmniej nie z branży fotograficznej.

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Właśnie po wczorajszej rozmowie telefonicznej z pewną panią uświadomiłem sobie, że zdjęcie w pierwszym poście to przykład świetnego dopasowania się do potrzeb klienta.
    Przebieg rozmowy:
    ona: "dobry wieczór ja w sprawie zdjęć i kamery na wesele"
    ja: "dobry wieczór ale ja tylko robię zdjęcia, na kiedy?"
    ona: "tylko zdjęcia to dziękuję i przepraszam dobranoc"

Kto jeszcze produkuje te podwójne statywy i gdzie najtaniej je kupić ? :-)

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów