A ja cięgle polecam garmina - jest do tego fajny uchwyt rowerowy nawet, a co do map, wszystkie TomTomy Automapy itp. sa ok ale do samochodu. Na rowerze czasem przydają się inne rzeczy, których na mapach tych nie ma np. topografia itp. Do tego łatwość operowania np. takim garmin 60 - podczas jazdy można zrobić wszystko jedną ręką, a np. palmtopy itp. trzeba dziobać rysikiem. Znam to z doświadczenia - czasem jeżdż z bratem on ma MIO ja 60CX, zdażało się że pytam o drogę, no to brat zaczyna grzebać w MIO, jak już nie mogłem się doczekać radziłem sobie sam: zdążyłem odpalić 60, gps złapał sygnał i w czasie jazdy sam znalazłem sobie drogę. Do tego dochodzi wyświetlacz - w ostrym słońcu życzę powodzenia z palmtopami itp. Poza tym łatwość łapania sygnału to nie to samo - np. oba mają Sirfa III, ale zanim taki MIO się odpali 60 ma już max dokładność. Poza tym jak już wspomniał Krzychu na rower nic innego jak outdoorowy Garmin. CN też niezły, ma sporo sieci dróg przydających się do roweru - ścieżki itp. unpaved roads.