Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Ustawienie ISO w 400 D - potrzebna pomoc.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja mam 350D i nie mam problemów ze zmianą fabrycznych ustawień; sugerowałbym uważną lekturę instrukcji obsługi, bo jeśli można przywracać fabryczne ustawienia, to musi istnieć możliwość ich zmiany.

temperownik
    Guest

Question

Po przeczytaniu tego wątku postanowiłem przetestować mój zielony kwadracik i sprawdzić automatyczne ustawienia ISO.

i...

ISO rzeczywiście najczęściej ustawia się na 400, ale zaciekawiło mnie co innego. Wycelowałem w żarówke w lampce nad biurkiem, pstryk i ISO ustawione na 250.

No i moje pytanie: Czy da się ustawiać wartości pośrednie ISO w trybach manualnych?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    CamelXP, święte slowa. W każdym razie chodzilo mi o to, że jeśli zdjęcia są kiepskie, to z pewnością nie z powodu zbyt wysokiego ISO. O zielonej automatyce się nie wypowiadam, bo w czasach, kiedy się uczylem focenia, to takich cudow zwyczajnie nie bylo...
    Popieram w 100% jak ja się cieszę że zaczynałem od zenita :grin:

Borek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez temperownik Zobacz posta
    ISO rzeczywiście najczęściej ustawia się na 400, ale zaciekawiło mnie co innego. Wycelowałem w żarówke w lampce nad biurkiem, pstryk i ISO ustawione na 250.

No i moje pytanie: Czy da się ustawiać wartości pośrednie ISO w trybach manualnych?
    Też mnie to zaintrygowało, jak w swoim zobaczyłem 250. Tylko to chyba nie było na zielonym kwadraciku, tylko na automacie do landszaftów - chciałem zobaczyć, jaka jest jego opinia na temat chmur i łąki. Efekty nie były lepsze od moich przymiarek, ale to ISO trochę zaskakujące.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów