Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Filmy do Afryki -Maroka

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Co to są te nowe Superie 400 (CH10) o których piszesz ?

Domyślnie

Ja robilem tam na Kodaku 200 Color+
    Po wywolaniu na papier byłem super zadowolony. Skany (niestety z papieru) masz tutaj: http://www.trekearth.com/members/zeb...frica/Morocco/
    Z Twojego zestawu szkieł najbardziej przydatne bedzie 70-200/4L
    Baw sie dobrze

zeber
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna12_03 Zobacz posta
    Co to są te nowe Superie 400 (CH10) o których piszesz ?
    Obecnie xtra400 ma na krawędzi co jakiś czas symbol CH10 wypisany.
    Dawniej w tym miejscu było widać ,,CH 7''. To chyba jakieś oznaczenie wersji czy nie wiem czego.
    Te CH7 sprawowały się fajnie na 400, nowsze - CH10 jakoś tak inaczej... Ale wypstrykaj parę rolek, naświetl, prześwietl, niedoświetl (tylko pamiętaj która klatka jak była), to wszak nie drogie jest i sama zobaczysz.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Na tym, że to dość specyficzny materiał i można być niezadowolonym z efektów.
    No to drążę temat: na czym polega ta specyficzność? Bo o ile mi wiadomo - to on nie wymaga żadnej czarnej magii ani podczas fotografowania, ani podczas wywoływania (o ile chemia w labie jest chemią a nie zupą sprzed 3 miesięcy, która szkodzi równo wszystkim kliszom)

Kłopot w tym, że wywołać dobrze ten materiał potrafi naprawdę niewiele labów, nawet wśród tych, które radzą sobie zupełnie dobrze w przypadku bardziej popularnych filmów.
    Pracujesz w labie? Serio pytam.

J

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeber Zobacz posta
    Ja robilem tam na Kodaku 200 Color+
    Po wywolaniu na papier byłem super zadowolony. Skany (niestety z papieru) masz tutaj: http://www.trekearth.com/members/zeb...frica/Morocco/
    Z Twojego zestawu szkieł najbardziej przydatne bedzie 70-200/4L
    Baw sie dobrze

zeber

Świetne zdjęcia, jakimi szklami operowaleś w trakcie pobytu w Maroku i jaka najbardziej ogniskowa się sprawdza ?
    70-200/4 nie mam ale może w odleglej przyszlości.
    Mam jeszcze pytanie ( nie moje ,znalezone w portalu Travelbit ale które odnosi się do calego wątku )

"Poogladalem Twoje zdjecia z Maroka,fajne.Chcialem Cie zapytac czy duzym problemem jest fotografowanie ludzi?wlasciwie wszystkie relacje to potwierdzaja."

W Twojej galerii praktycznie są same portrety .
    Jesli mozesz podaj kilka praktycznych rad odnosnie fotografowania
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Anna12_03 ; 06-08-2007 o 12:52

Domyślnie zdjecia

Generalnie jest tak że jak nie jesteś natretny to wszedzie i kazdemu zrobisz zdjecie. Teraz sprawa jest ułatwiona z cyfrowymi aparatami, bo kazdorazowo mozesz pokazac modelowi jak wyszedl - a to otwiera juz furtke do sesji zdjeciowej. Jezleli natomiast przyjmiesz postawe: jestem duzy, jestem bialy i wszystko moge - to najprawdopodobniej obskoczysz kamieniem.

Objektywy nie byly super wyszukane: Tamron 75-300 (jako glowny) i Canon 28-135 IS

pozdrawiam
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów